Zoknit zabáló kutya, harisnyanyelő teknősbéka, műanyag fajtárását elfogyasztó gyík, dupla péniszű kismalac, és egy macska, aki megjósolja a halált. Csokorba gyűjtöttük az 2007-es év legállatibb híreit.

300 zoknit evett meg a család spániele

300 zoknit, 15 pár cipõt, 1 slusszkulcsot és 40 bugyit-gatyát evett meg eddig egy spániel Nagy-Britanniában, mígnem a legutóbbi nadrágocska elakadt benne. A kutya egy háromfõs családé, és szerencséjére a 34 éves családfõ állatorvos. Saját kezûleg mûtötte meg, miután Taffy - ez az eb neve - két napon át nem evett semmit (még a cipõkhöz sem fûlt a foga) és fájdalomról árulkodón viselkedett. Végül a 3 éves fiúcska egyik alsógatyája került elõ belõle - adta hírül a Daily Mirror címû brit lap. A kutyából korábban amúgy minden természetesen bukkant elõ, még a család autójának slusszkulcsa is. A mûtétbõl teljesen felépült az eb, de nem okult belõle. A család ruhaszámlája tetemesnek ígérkezik, mivel Taffy még csak másfél éves. (MTI)

Átadták az elsõ disznóemlékmûvet

A rendhagyó szobrot Oroszország kolbászáról híres délnyugati vidékén, Kalacs városában, egy húskombinát közelében állították egy jókora bronzdisznó formájában. "Köszönetet akartunk mondani vele ennek a csodálatos állatnak mindenért, amit a környéknek adott" - mondta Nyikolaj Asztanyin, a húsüzem vezérigazgatója. A kombinát amúgy a múlt héten ünnepelhette alapításának 80. évfordulóját. Oroszországban ez az elsõ disznóemlékmû.

Bachra tojnak a tyúkok

Bachra, Beethovenre, de más klasszikusokra is tojnak egy brit baromfitenyésztõ tyúkjai - tudtuk meg az MTI-tõl. Charles Bourns naponta 24 órán át sugároz nekik komolyzenét, és nem hiába. Tyúkjai tojáshozama igencsak felszökött a muzsikától. A gazda könnyebb melódiákkal is próbálkozott, ám a popra legfeljebb görbét tojtak, vagy még azt se. Bourns gazda ugyanakkor elismeri, hogy ami élvezet tyúkjainak, kínlódás gyerekeinek: utóbbiak nem rajonganak a klasszikusokért.

Dupla pénisszel és ánusszal született a kismalac

Hat lábbal, két pénisszel és két ánusszal született egy horvátországi kismalac. Gazdája, Ivica Seic az Octopig nevet adta a jószágnak- adja hírül a Metro. A Vrpolje nevû faluban élõ gazda úgy döntött, háziállatnak tartják meg a különleges malacot.

Harisnyát nyelt a teknõsbéka

Sürgõsségi mûtéttel sikerült csak megmenteni egy 30 éves ázsiai teknõst, amely megette gazdája csipkeharisnyáját. Miután a moszkvai családnak feltûnt, hogy házi kedvencük a minap hirtelen étvágytalanná vált és hányni kezdett, orvoshoz vitték. A röntgen aztán kimutatta, hogy valami oda nem való tárgy van az állat emésztõrendszerében. Egy sürgõs mûtét napvilágra hozta a holmit, amely megakadt egy szûk helyen, és összecsomózódott annyira, hogy az orvosoknak nem kis erõfeszítésébe került eltávolítása. A teknõs állapota javulóban van, és gazdái ígérik, hogy többet nem hagynak szanaszét ilyen veszélyes tárgyakat. (MTI)

Hatfülû macskát talált az utcán egy orosz nõ

Hatfülû kóbor kismacskát fogadott örökbe egy orosz nõ. A rosztovi illetõségû Ludmila Sehovcovát az utcán majdnem "elgáncsolta" a cica, amikor az asszony lábai elé vetette magát - olvasható a Komszomolszkaja Pravda címû orosz lap online kiadásában. Az állatot három pár füllel áldotta meg a természet: a "rendes" fülek mellett további két "hanglokátor" nõtt a cica feje búbján, egy-egy aprócska fül pedig oldalt, a pofáján díszeleg. Az állatorvos szerint azonban a rendellenes fülek nem rendelkeznek hallójárattal, így a macska nem hall jobban, mint kétfülû társai. (MTI)

Játékgyíkot operáltak ki egy igazi gyíkból

A hétéves Finley Collins azt hitte, hogy 30 centiméteres gyíkja gyereket fog szülni, amikor az állat farkához közel észrevett egy szokatlan kidudorodást - írja a Yahoo. Finley apja, Jeff Collins rosszat sejtett, ezért Mushuval, a gyíkkal berohant egy közeli állatkórházba, ahol egy állatorvos egy 18 centiméteres gumigyíkot operált ki az állatból. "Eddig még sosem szedtem ki egy gyíkot egy másik gyíkból" - mondta John Rossi állatorvos. Az orvos csak akkor jött rá, hogy mit szed ki, amikor meglátta a gumigyík lábait. "Mindannyian nevettünk. A játék az egész emésztõrendszeren végighaladt" - meséli a jacksonville-i orvos. Rossi elmondta, hogy a szakállas agámák gyakran nyelnek le kisebb tárgyakat, például tapadókorongokat, csavarokat, pénzérméket.

Légpuskával szabadított ki egy borzot egy michigani rendõr

James Kellett rendõrtiszt egyik nap arra lett figyelmes, hogy az õrs parkolójában egy borz próbál megszabadulni a fejére szorult befõttesüvegtõl. Mivel a rendõr attól félt, hogy az állat lespricceli, ezért egy számára veszélytelen, a borz szempontjából viszont kicsit kockázatos lépésre szánta el magát. Kellett egy légpuskával rálõtt a befõttesüvegre – olvasható az angol Metro oldalán. A lövések következtében megrepedt, majd széttört az üveg nagy része és csak egy „gallér” maradt az állat nyakán. A borz a szabadulás után rögtön elrohant. „Nem akartam nagyon erõszakos lenni és ráadásul ez egy lakóövezetben történt. Miután kiszabadult képes volt mindenre, amire általában a borzok képesek, tudott enni, lélegezni és spriccelni” – nyilatkozta Kellett.

Oscar cica megjósolja a halált

Az Egyesült Államokban, Providence egyik helyi rehabilitációs központjában él Oscar cica, aki csalhatatlan érzékkel annak a betegnek kuporodik az ágyára, aki meg fog halni. A kétéves Oscar cica kismacskaként került a centrumba, ahol Alzheirmer – és Parkinson kórban szenvedõ betegeket kezelnek. A dolgozók hat hónap után vették észre, hogy a macska is "vizitel" - ugyanúgy végigjárja a szinteket, mint õk. Oscar már 25 esetben gömbölyödött a haldoklók ágyának szélére, és mutatta meg a személyzetnek, hogy melyik betegnek érkeztek el az utolsó órái. „Eddig nem tévedett túl sokszor. Úgy tûnik, megérzi, ha valamelyik betegünk haldoklik.” – mondta a központban dolgozó dr. David Dosa, és azt is elmondta, sok család nagyon örül a cica jelenlétének, mert haldokló rokonaik így nincsenek teljesen egyedül utolsó óráikban. – írja a News.Yahoo.

Vámpírnak nézte a pávát

A madár békésen üldögélt a new yorki Burger King parkolójában, mikor rátámad az egyik vendég. Mindenki megrémült, mikor az õrült férfi megragadta az állat nyakát, majd földhöz vágta és elkezdte taposni. A páva annyira a szívéhez nõtt a személyzetnek, hogy azonnal értesítették a rendõrséget a támadásról. A tettes, a kiérkezõ rendõrök elõl megpróbált elmenekülni, de a futás nem bizonyult elégségesnek. Miután letartoztatták, pusztán azzal magyarázta a tettét, hogy õ csak egy vámpírt ölt meg. A staten islandi állatvédõk annyit közöltek az eset kapcsán, hogy már nem tudták megmenteni a madarat, ezért kénytelenek voltak elaltatni. (Metro)

Világító macskát klónoztak

Klónozott macskákat mutatott be a Koreai Köztársaság tudományos és technológiai minisztériuma. A három macska genetikai állományát úgy módosították, hogy fluoreszkálást elõsegítõ génjük van, ezért ultraibolya sugárzás alatt világítanak. A technológiától azt várják, hogy emberi genetikai problémák kezelésében is használható lesz.