horoszkóp

Tizenhat éves lány lett az Anna-bál szépe

MTI
2004.07.25. 13:37
Háromszáz vendége volt a balatonfüredi Anna-bálnak, amire a legolcsóbb jegy is 30 ezer forintba került.
Tóth Eszter 16 éves keszthelyi gimnazistát választották meg a 179. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynőjévé - tájékoztatta Cserép László vasárnap reggel az MTI-t.

A bálkirálynő első udvarhölgye Németh Lívia 18 éves veszprémi gimnazista lett, a második udvarhölgy, Graffelner Mária szintén 18 éves és Győrben középiskolás - tette hozzá a füredi önkormányzat művelődési osztályvezetője.

A bálkirálynő az aranyalmán kívül egy 51 centiméter magas, 200 ezer forint értékű herendi vázát vehetett át, az udvarhölgyek pedig 38 és 25 centiméteres porcelánvázát kaptak.

A 179. Anna-bált szombaton este Kiss Péter kancelláriaminiszter és Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg. A nyitótáncot, a palotást a debreceni Valcer Táncstúdió mutatta be, a bálban a zenét a Budapest Ragtime Band szolgáltatta.

A vendégek között diplomaták, közéleti személyiségek, tudósok, művészek is voltak; Füreden bálozott például Albánia budapesti nagykövete, Bujtor István színművész, filmrendező és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke is.

Tetház

A bálban telt ház volt, 300 vendéggel. A belépőjegyeket idén 45, 35 és 30 ezer forintos áron kínálták az érdeklődőknek, s néhány héttel ezelőtt már mind elkelt.

A vendégsereg gazdag menüből választhatott: Anna-báli pezsgőkoktél, párizsi libamájterrin mázi brióson, tokaji borban áztatott aszalt gyümölcsökkel tálalva, továbbá gyöngytyúk eszencia zöldségekkel és tyúk mellehúsával, bélszín- és szűzpecsenyefonat bacon szalonnás ceruzababbal, színes bormártással és hordóburgonyával, végül Anna-báli tányérdesszert.

A művelődési osztályvezető közlése szerint a báli eseményeket a Móló Színpadnál egy óriás kivetítőn élő közvetítésben kísérhette figyelemmel éjszaka a Füreden üdülők tömege. Több százan nézték a kivetítőt, illetve vettek részt a Vitorlás téren rendezett utcabálon, ahol az Old Boys együttes koncertezett.