Anti-Barbi kis híján szépségversenyt nyert

2004.04.18. 11:18
Kis híján megnyerte az online szépségversenyt az Abszolút Átlaglány, de a szervezők még időben diszkvalifikálták. A 15 éves Alyona köré valóságos mozgalom szerveződött, akik nem akarnak több egyenbarbit.
Egy teljességgel jellegtelen iskolás lány valóságos feminista ikonná vált Oroszországban, miután egy ismerőse merő heccből benevezte egy online szépségversenyre. Alyona a fotókon smink nélkül, természetes mosollyal és tekintettel néz a kamerába, és a képeken is jól látható, hogy nem professzionális fotós készítette őket.

Hisztérikus siker

#alt# A 15 éves diáklány körülbelül 40 ezer szavazatot kapott, ami kis híján bejuttatta őt a Miss Universe szépségversenyen résztvevő döntősök közé. A szervezők azonban még az eredményhirdetés előtt észbekaptak, és Aylonát fiatal korára való hivatkozással diszkvalifikálták. Rajongói erre visszavágásként létrehoztak egy weboldalt "Mondj nemet a Barbie-babákra!" címmel.

Le a műanyag álmosollyal!

A weboldalon olvasható angol nyelvű állásfoglalás szerint Alyona esete "katalizátor lehet a társadalmi problémák napvilágra kerülésében". "Nem lehet véletlen, hogy épp egy teljesen mindennapi, igazi átlaglány kapott ilyen hihetetlen támogatást" - írják a honlap készítői. Szerintük ez is azt bizonyítja, hogy "az embereknek elege van a "műanyag szépségekből, akiket nem lehet megkülönböztetni egymástól, a hamis érzelmekből, a professzionális fotósok lencséinek szóló álmosolyokból".

A helyzet fokozódik

Az önszántán kívül valóságos mozgalmi ikonná vált lányt állítólag anti-globalista szervezetek is biztosították támogatásukról, sőt a lapok szerint politikai pártok is megkeresték már. A szépségversenyt szervező Ivan Zassoursky szerint Alyona sikere annak tudható be, hogy az interneten keresztül bárki szabadon szavazhatott a közel ezer jelöltre.

Barbik, nem törtök át!

Az Alyona rajongói oldalán olvasható közlemény szerint a lány megkapta a Közönségszavazatok Különdíját, a hír illusztrációjaként pedig Alyiona képe látható, aki egy "Barbis No Pasaran!" feliratú pólót visel.