horoszkóp

A nők az apjukat keresik a szexben

2007.06.14. 16:35
Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy tudományosan is bizonyítsák, hogy a nők párválasztását az elméjükben élő apakép befolyásolja.

Egy brit tanulmány bebizonyította, hogy attól függ milyen típusú pasira bukik egy nő, hogy milyen viszonyban volt az apjával. Az, aki gyerekkorában jól kijött édesapjával hasonló karakterű férfiak közelségét keresi felnőttként is, míg azok a nők, akik negatív emlékeket hordoznak férfi felmenőjükről, hajlamosak lesznek elkerülni a rájuk emlékeztető férfiakat - adja hírül a Live Science.

A nemzetközi kutatócsoport vezetője Lynda Boothroyd, brit pszichológus, a Durham egyetem munkatársa volt. A kutatásban továbbá részt vettek Wroclaw egyetem pszichológusai és a lengyel antropológiai intézet munkatársai.

A kísérlet során tapasztalt antropológusok hasonlították össze a vizsgálati személyek édesapáiról készült fotókat 15 férfi képével, és meghatározott szempontok szerint osztályozták a férfiak közötti hasonlóságokat.

A kísérleti személyeket apjukkal kapcsolatos érzelmeik mentén két csoportra osztották, majd megkérték őket, hogy döntsék el a 15 férfiról, melyiket találják vonzónak. Az elvárásokkal megegyezően azok, akik jó viszonyban álltak apjukkal hozzájuk hasonló férfiakat választottak.

A kutatás immár tudományosan is bebizonyította, azt a közkeletű elképzelést, hogy a korai apa - gyerek kapcsolat befolyásolja az elménkben létező férfi ideált. A kutatók feltételezik, hogy a jelenség háttérben az az ösztönös vágy húzódik, hogy a nők jó apát találjanak leendő gyermekeiknek.