horoszkóp

Baba-holttestek: borzalmak háza Sülysápon

2007.11.27. 12:18
Hazugságvizsgálat után derült ki, hogy az apa öngyilkosságot akart elkövetni a munkahelyén. A sülysápi anya azért vallotta, hogy kandallóba hajította újszülöttét, mert így akarta menteni férjét. A rendőrség immár két csecsemő holttestét vizsgálja. Az egyiket a búzaföldön elásva, a másikat a ház pincéjében, egy oltott meszes zacskóban találták meg.

Feszülten és döbbenten figyelik a fejleményeket a Pest megyei falu, Sülysáp lakói, miután kiderült: H. Károlyék két újszülött gyermeke halt meg borzalmas körülmények között.

A szomszédok, rokonok és a helyiek nem is sejtették, milyen rettenetes események történtek a takaros családi házban, ahol a szülők négy gyermeküket nevelték.

A rendőrség múlt héten kiadott közleménye szerint a 36 éves H. Károlyné otthon világra hozta gyermekét, majd az újszülöttet az égő kandallóba vetette.

Az esetről a hatóságok úgy értesültek, hogy az anyát súlyos vérveszteséggel szállították egy budapesti kórházba. Az asszony kihallgatása során elmondta, hogy a véres törölközőkkel együtt a magzatot is a kandallóba dobta.

"Helytálló az a következtetés, hogy az anya a korábbi, a bűnösségét nem elismerő vallomásával egy súlyosabb bűncselekményt akart elleplezni" - nyilatkozta a megyei rendőrség életvédelmi alosztályának vezetője.

A rendőrség megtalálta annak a csecsemőnek a holttestét, akit feltehetően az édesanyja ölt meg közvetlenül a szülés után

Csapi Balázs hozzátette: az asszony a férjéről akarta ezzel elterelni a gyanút.

Sajtóhírek szerint H. Károly a munkahelyén egy bódét akart magára gyújtani, így akart véget vetni az életének.

Mint ahogy arról a Blikk beszámolt, H. Károlyt hazugságvizsgálat alá vetették. Kiderült, hogy az újszülött holttestét a búzaföldön elásta, a kandallóban talált csontok pedig állati eredetűek.

H. Károlyék házának pincéjében egy oltott mészt is tartalmazó műanyag zacskóban egy kifejlett újszülött csontvázát találta meg a rendőrség.

A rendőrök a múlt heti csecsemő-gyilkosság, emberölés minősített esete miatt nyomoznak. A pincében talált csontvázról további vizsgálatoknak kell kiderítenie, hogy milyen körülmények között került oda, illetve milyen okok vezettek a baba halálához.

Az oltott mész arra utal, hogy azzal akarták meggyorsítani a holttestét lebomlását. Csapi Balázs a velvet.hu-nak elmondta: a tetem egy éve kerülhetett a zacskóba.

Egyelőre nincs kézzel fogható magyarázat a H. házaspár indítékaira.