horoszkóp

Bangkokot népszerűsítik a szépségkirálynők

2004.11.19. 10:56
Három szépségkirálynő érkezett péntek reggel Bangkokba, hogy segítse Thaiföld vezetőinek tervét, és az eddig a hamis áruk paradicsomaként ismert Bangkok, valóban Ázsia divatfővárosává válhasson. Erre minden esélye megvan, hiszen jövőre itt rendezik a Miss Universe versenyt, amire a kormány rengeteg pénzt áldoz.
Bangkok vezetőinek terve, miszerint városukat divatvárossá kívánják átalakítani, nagy lendületet vehet pénteken, hiszen három szépségkirálynő érkezett Thaiföldre, Bangkok népszerűsítése céljából. A szépségekből álló csapat élén Jennifer Hawkins, a Miss Universe 2004 verseny győztese áll, és vele utaztak kísérői is, Shandy Finessey, az Egyesült Állakok idei szépségkirálynője, valamint Shelley Henning, amerikai tinédzser szépségkirálynő is. A szépséghármas alig pár órája érkezett Bangkokba.

A szépségversenyek országa

#alt# Hivatalos programjukat szombaton kezdik, amikor sajtóértekezletet tartanak Pongsak Ruktapongpisal gazdasági miniszterrel együtt. A sajtótájékoztató célja megegyezik a látogatás céljával: Bangkok Divatváros programjának népszerűsítése. A város ugyanis szeretne a nemzetközi divatvilág élvonalába kerülni. A 2004-es szépségkirálynő kiáll azért is, hogy Thaiföldön tartsák a 2005-ös Miss Universe versenyt, ezt a javaslatot egyébként már a Miss Universe verseny szervezőbizottsága is elfogadta.

A szépségverseny rendezésének terve eredetileg Thaiföld multimilliomos nagyvállalkozó miniszterelnökétől, Thaksin Shinawatrától származik. A miniszterelnök garantálta, hogy ha megkapják a rendezés jogát, kormánya 6,5 millió dollárt különít el a versenyre. Ebből is látszik, hogy Bangkok semmi pénzt nem sajnál arra, hogy valóban Ázsia divatfővárosává váljon, és szervesen bekapcsolódjon a dollármilliárdos üzletekkel kecsegtető szépségiparba.

Harc a gagyi ellen

#alt# A thaiföldi divatipar már tavaly is mintegy tízmilliárd dolláros exportot produkált, és ezt a kormány tovább szeretné növelni. Thaiföld azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen legtöbben még mindig a hamis áruk paradicsomaként tekintenek az országra, így Bangkok divatfővárossá alakításához először ezt a negatív képet kell átalakítani, melyhez a legnevesebb divatszakemberek, köztük Giorgio Armani nyújtanak segítséget a kormánynak. Thaiföld legfőbb ellensége a divatharcban Japán.

Thaiföld lakói egyébként odavannak a szépségversenyekért, nem véletlen tehát, hogy a kormány igyekszik kihasználni ezt a rajongást, és nem csak tradicionális értelemben. Nemrégiben rendezték meg a világ első nemzetközi transzvesztita szépségversenyét, szintén Thaiföldön, óriási sikerrel.