horoszkóp

Focista pasira vágynak az olasz nők

2005.04.19. 11:57
Az olasz Novella 2000 című pletykalap megszavaztatta olvasóit, válasszák ki a tíz legjóképűbb Olaszországban játszó futballistát, és azt is kutatta, szeretnének-e párt a focisták közül. A válasz igen, a kedvenc Stefano Bettarini lett.

Olaszországban évente többször is megszavaztatják a rajongókat, kit tartanak az ország legjóképűbb focistájának. Idén a Novella 2000 című pletykalap kérte meg elsőként olvasóit, állítsák össze a saját tízes listájukat, és feltették azt a kérdést is: járnának-e egy futabllistával?

Klikk a képre!
A felmérésben több mint ezer, 18 és 45 év közötti hölgy vett részt, válaszuk nagy többségben - nem nagy meglepetésre - igen volt: hetven százalékuk szeretne magának párt a játékosok közül.

Bettarini még népszerűbb lett

A voksok összesítése után, csakúgy mint az elmúlt években szinte mindig, ezúttal is Stefano Bettarini végzett az első helyen. A Parma egyszeres válogatott hátvédjének vonzerejét valószínűleg tovább növelte, hogy múlt ősszel elvált feleségétől, így szabad préda.

A top 10-ben ő a legkisebb név, és a legkevésbé elismert játékos, de így is megelőzött olyan világklasszisokat, mint Christian Vieri, Francesco Totti vagy Paolo Maldini. Utóbbi kettőnek csalódás is lehet a helyezése, az ötödik és a kilencedik pozíció.

Egyhetvenes bajuszos is a kedvencek között

Nagy meglepetésre idén először bekerült a legjobbak közé Gennaro Gattuso, a Milan középpályása, aki pedig nem tartozik a kifejezett férfiszépségek közé: míg társai mindannyian legalább 180 centi fölött vannak, ő a 170-et is alulról veri, mindig legalább négynapos borostát és bajuszt visel.

A legjobb külföldi pasi a pályákon az interes brazil Adriano, míg az elmúlt években rendre a legjobb ötbe került Alessandro Nesta és Alex Del Piero csak a hatodik, illetve hetedik.

Magyarországon menőbbek a vízilabdázók és a kosarasok

Sajnos a magyar labdarúgás szerény helyzete miatt hazánkban nem igazán van értelme hasonló szavazást szervezni. Rögtönzött, nem reprezentatív közvéleménykutatásunkból kiderült: a magyar csajok nem focistákra, inkább vízilabdázókra vágynak. "Nem vágyom focista pasira, mert az biztosan szenvedelyesen szereti a focit, és néznem kéne a meccseit, meg hallgatni a sztorikat, ami untatna" - véli egyik nyilatkozónk, aki azt viszont nem hallgatja el, hogy Thierry Henryt és Tottit is az ágyába vinné, de csak "ha arra lenne szüksége". Másik megkérdezettünknek a focisták értelmi képességeivel vannak problémái: "Sem most, sem régebben nem vágytam focistára, mert mindig az a sztereotíp kép élt bennem, hogy buták. Ha már sportoló, inkább vízilabdás".