horoszkóp

A vércsoporton múlik, hogyan hódítunk

2006.04.07. 14:26
A Japán társadalom jelentős része úgy véli, hogy a vércsoport alapján messzemenő következtetéseket lehet levonni valakinek a személyiségéről. A közhiedelem szerint az A és 0-és vércsoportúak különösen szerencsések, a B-sek pedig túlságosan szeretik szabadságukat.

"Ha új kollégával találkozom, sokszor megkérdezem a vércsoportját, hogy a személyiségéről tájékozódjam. Meg lenne lepve, hogy mennyi minden kiderül egy emberről a vércsoportja alapján" - nyilatkozta Makiko Isikava kórházi alkalmazott a le Figaro francia lapnak.

Az egyiket csodálják a másikat megvetik vércsoportjáért

Japánban a vércsoport szerinti személyiség-meghatározás már régóta jelen van a közgondolkodásban, a második világháborúban például a katonákat vércsoportjuk szerint osztották be. A közhiedelem szerint az A és a 0-ás vércsoportba tartozók szerencsésnek számítanak és jó vezetők lesznek. Az ebbe a vércsoportba tartozó férfiak emellett szenvedélyesek, türelmetlenek és mindent azonnal akarnak. De mivel nagy vadászok, addig hajtják a nőt, míg meg nem kapják. A B-vércsoportúaknak a japánok szerint hatalmas a szabadságvágyuk. Kiegyensúlyozottak, jól tűrik a magányt és ügyesen keverednek ki bármilyen kalamajkából. Senkit sem akarnak meghódítani, mondván, ha sikerül, jó, ha nem, úgyis jó.

Ősemberek és finnyásak

Európában eddig elsősorban a sikeres diéta és az egészséges táplálkozás szempontjából volt fontos, hogy ki milyen vércsoporttal született. Táplálkozáskutatók pár éve azt állították, hogy aki a vércsoportjának megfelelően táplálkozik, adott esetben könnyedén le tud fogyni, később és lassabban öregszik. A félig-tudományosan felállított tipológia alapján a 0-ás vércsoportú személyek ősembereknek felelnek meg, akik, többségükben nagy húsevők, kiváló az emésztésük és erős az immunrendszerük. Ebben a rendszerben a A-s vércsoportúak vegetáriánusok, maximum csirkét és pulykát szabad fogyasztaniuk, a B-sek viszont a legszerencsésebbek, ugyanis bármit ehetnek és nagyon könnyen alkalmazkodnak a környezeti változásokhoz.