horoszkóp

A L'Oréal megveszi a Body Shopot

io
2006.03.17. 12:22
A francia kozmetikai óriás, a L'Oréal megvásárolja a lelkes vásárlókörrel rendelkező, csak természetes alapanyagokkal dolgozó Body Shopot. A híres hippi/állatvédő Anita Roddick által indított, színes-szagos kencéket, samponokat áruló Body Shop 652 millió fontjába, azaz 243 milliárd forintjába kerül a franciáknak.

Erős identitás

"Férjemnek, Gordonnak és nekem ez a legszebb ajándék, amit a cég harmincadik születésnapjára kaphattunk" - örvendezett Roddick a Guardian angol napilapnak. Számunkra ez azt jelenti, hogy a L'Oréal egyetért azokkal az értékekkel, amelyeket képviselünk". A horribilis összegbe kerülő tulajdonosváltásból a L'Oréal képviselői szerint semmit nem fognak észrevenni a vásárlók. A Body Shop központja továbbra is Angliában lesz, nem változtatnak semmit sem a termékeken, sem azok csomagolásán. "Mindig is tiszteltük a Body Shopot identitása miatt, és az alapítói által képviselt értékeiért" - nyilatkozta Sir Lindsay Owen-Jones, a L'Oréal igazgatója. - "A két céget egy nevező alá hozni a lehető legjobb ötlet volt A mi hosszú éves nemzetközi tapasztalatunk, és a Body Shop teljesen egyedi kultúrájának találkozása mindkettőnk számára csakis előnyös lehet."

Jojoba és kakaóvaj

A Body Shopot Anita Roddick és férje Gordon alapították Brightonban, 1976-ban. A körülbelül 25 kézi keverésű, csakis természetes alapanyagokból álló krémeket és maszkokat áruló boltjuk gyorsan felkeltette a vásárlók érdeklődését. Hirtelen olyan anyagokkal ismerkedett meg a nagyközönség, mint a jojoba és a kakaóvaj. 1982-re kéthavonta nyílt egy új Body Shop bolt a világon.

Állatbarát vállalat

Anita Roddickot a világon mindenhol, mint emberjogi aktivistát és elkötelezet állatvédőt tartják számon. A Body Shop termékek egyik különlegessége, hogy elsőként tűnt fel csomagolásukon, hogy soha semmiféle állaton nem tesztelték őket az előállítás során. A nőkről való sztereotipikus gondolkodás megváltoztatása érdekében tett akciói és környezetvédelmi elkötelezettsége miatt Anita Roddcik több kitüntetést is kapott az angol királynőtől és számos nemzetközi szervezettől.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft