Karácsonyi télapótanga és női boxeralsó

2004.12.20. 09:29
A filmek szerint a sármos főhős mindig szexi csipkecsodát ajándékoz a - persze mindig tökéletes alakú - főhősnőnek, és az ágyjelenetekben is csak Bridget Jones visel nagyibugyit. A valóság ennél sokkal földhözragadtabb: az átlagos nők nem okvetlenül szexdémon-szerkóban szeretik végezni a hétvégi nagybevásárlást, és ez az információ ilyenkor - karácsony és ajándékvásárlás közeledtével - akár privát filmjeink főhősei számára is hasznos lehet.

A Velvet először az interneten nézett körül, de nem akarta elhinni, hogy karácsony táján valóban csak szexi télanyó-fehérneműket lehetne vásárolni. A piros és bordó különböző árnyalataiban pompázó, fehérrel kombinált - nem egy esetben szőrmeszegélyes - darabok inkább csak alkalmi jellegűek, bár a szeretet ünnepét erotikus felhanggal színesítik. Az viszont nem valószínű, hogy a megajándékozottak hétköznapokon is hasznukat vennék.

Trendfelmérés

Úgy tűnik, ezzel a fehérneműboltok is tisztában vannak, ezért mikulásbugyit nem is nagyon találunk a kínálatban. Az ünnepek táján azért mindig fellendül a piros színű darabok kereslete - árulták el nekünk az egyik üzletben. Azt is megtudtuk, hogy az elegánsabb darabok közt idén télen a fekete és a fehér a két fő divatszín, a vidám pasztellek inkább a nyári hónapokban mennek. Nem úgy az élénk színek: ha a kevésbé klasszikus fazonokat forgalmazó boltokban nézünk körül, ott nyoma sincs a fekete-fehér szigornak, ehelyett a lilától a zöldön át egész a narancspirosig a legvadabb színeket találjuk; a mintákat tekintve pedig a csíkostól a kockáson vagy pöttyösön át egész a vicces figurákig bármi előfordulhat.

Fazonban a tél ellenére is változatlanul tartja magát a tanga, de egyre többen veszik a francia bugyit: ez az a helyes kis miniatűr csipkeshort, ami olyan kívánatosan mutat a negyvenötkilós topmodelleken. Mielőtt azonban az ember lánya maga is bevásárolna belőle, érdemes egy tükörcsellel tesztelni, hogyan mutat benne a hátsója: sajnos tényleg csak keveseknek áll igazán jól. A klasszik férfi alsónadrágra emlékeztető kisnadrágok, sőt a női boxeralsók szerintünk igenis szexik, ám sajnos inkább a bevállalósabbaknak valók. Ezek ugyanis - fazonjuknál fogva - sajnos végképp semmilyen optikai karcsúsító hatással nem bírnak, így vagánysági együtthatójuk a kibuggyanó hurkácskákkal arányosan meredeken zuhan.

Mit viselnek a nők?

Tekintse meg képeinket!
A Velvetben végzett gyors közvéleménykutatás alapján elmondható, hogy bugyiügyben mindkét irányzatra van példa. Egyik kolléganőnk a hétköznapokra a sima, egyszerű pamutbugyit részesíti előnyben, mert "irtó kényelmes", más eshetőségre pedig tanga helyett olyan bugyifazonnal készül, amit oldalt spagettiszerű madzag tart össze: tesztek alapján ez "kissé húsbavágó, de szexisnek mondott". Az esztétikum iránti igény nála józan kompromisszumot képez a praktikus megfontolással: "Ha az az érzésem, hogy este le fognak vetkőztetni, akkor a melltartóhoz színben illő bugyit veszek, máskülönben nem nagyon foglalkozom az egyeztetéssel, a kényelem a fő szempont, meg hogy mi van épp tiszta."

Másik kolléganőnk a diszkrét eleganciát részesíti előnyben: bár csipkés darabokat nem hord, mert szerinte szúrósak, és nem is illenenek hozzá, azért az anyagból nem enged, és ha lehet, szaténnál alább nem adja. Színben is határozott elveket követ: "nálam a bézs áll az első helyen, aztán a fekete és a fehér praktikus okokból megosztott második, a piros és a zöld a harmadik". Kolléganőnk a fehérneműboltok trendjóslatával is vakmerően szembeszáll: pirosat még sose vett télen, mert szerinte az nyári szín. A tangaviselet kérdése megosztja a Velvetet: van, aki azt állítja, hosszú évek próbálkozása után feláldozta a kényelem oltárán, mások esküsznek rá, hogy ez a legkényelmesebb, ráadásul nadrág alá is érdemesebb ezt húzni, mert csak így nem látszik át a bugyi szegélyvonala.

Melltartók terén a fehérneműboltokban szinte egyeduralkodónak tűnik a push-up, de a Velvetben dolgozók a legváltozatosabb darabokat hordják. A szivacsos-csipkések mellett például nagy sikereket lehet aratni a mindenféle merevítés nélküli, háromszögfazonú pamut alibi-darabokkal is, mert - tulajdonosa szerint - "az ember mellbimbója ugyan simán átlátszik rajta, de legalább elmondhatja, hogy van rajta melltartó". Ez a merészség azért melltartómérettől függő, bizonyos méret felett már nem érdemes túlzásokba esni.

És mit tartanak szexinek a férfiak?

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, mit vár a nőtől egy férfi, ha már túlestek a közeledés korai fázisain. Egyik válaszadónk például a sportos, vagy esetleg szolidan csipkés klasszikus bugyit szereti, mert a tangát a mindennapokban túlzottan szexinek - irodalmi megfogalmazását idézve: "hétköznapi kitárulkozásnak" - tartja. A kevésbé hétköznapi alkalmakra sem várja el a harisnyakötőt, mert mint írja "akkor én meg bajuszkötőt és hálósipkát veszek fel a jégeralsómra." A push-up melltartót ő például nem tartja üdvözítőnek, mert "már ruhán keresztül is olyan, mintha egy próbababa melleit látnánk" - írja kedves férfikollégánk, aki szerint "természetesség rulez". Ellenpélda persze akad, még ha ügyes húzással próbálja is álcázni a nyilatkozó: "Ha most leírom, hogy bugyiból a tanga, de a fő lényeg, hogy oldalra lehessen húzni, és persze az oldalkötős se rossz, melltartóból a zérómorféma, vagy ha már van, akkor maradjon fönn legalább az elején és a harisnya (nem -nadrág!!!) minden formája király, akkor egy hímsovén vérnősző barom vagyok? Valójában persze csak a szellemi értékek számítanak nálam." Ja, hát akkor megnyugodtunk.
Hogyan vásároljunk barátnőnknek fehérneműt?
A karácsonyra fehérneműt venni szándékozó, ám a kínálattól megrettent férfiaknak rövid útmutatót adnánk ahhoz, hogyan vehetik sikerrel a vásárlás akadályait.
Először is legyenek úrrá saját vérmes elképzeléseiken, ehelyett inkább túrjanak bele a fehérneműs fiókba és mérjék fel, milyen darabokat szeret hordani a kedves. Ha megvan a fő vonal, puskázzák ki a bugyikba és melltartókba varrt címkékről, milyen márkájúak és anyagúak a favoritok, és végül a legfontosabb: ugyanezekről a céduláról tudhatják meg azt is, milyen méretet visel a barátnőjük.
Bugyiknál az S-M-L betűjelzés és ezek X-szel variált verziói lehetségesek, illetve konfekciószámozás (itt azt is jó megfigyelni, hogy francia, angol, német, vagy egyéb számozásról van szó - ebben a címkén kis táblázat segít, amit akár egy az egyben érdemes le is másolni).
Melltartóknál a kosárméretet fontos tudni, ami egy szám és betű kombinációja, például 65A vagy 80C. Ez is lehet nemzetközi méretekben megadva, úgyhogy fontos odafigyelni és pontosan leírni.
Ha mindezt gondosan kijegyzetelték, kiderül: a fehérneműbolti eladó nem kötözködő ellenfél többé, hanem méltó partner, aki a szakértelemnek szóló tiszteletadással segít a válogatásban; a barátnő pedig nemhogy örül majd a figyelmességnek, de viselni is tudja az ajándékot...