horoszkóp

Thai életenergia a hegyről

2006.09.03. 15:32
A Chi Thai Masszázs Centrum megnyitóján jártunk, ahol celebekkel nem nagyon találkoztunk, viszont újra rádöbbentünk, hogy el tudnánk viselni, ha egész nap gyúrnának bennünket. De legalább hetente egyszer.

Ez a hét a családias rendezvények jegyében telt el, a Diana hercegnő emlékére tartott szeánsz után az Istenhegyi Klinika egyik építés alatt álló szárnyába, a Chi Thai Masszázs Centrum megnyitójára látogattunk.

A masszázs centrum belülről sokkal izgalmasabb mint a felállványozott ház, amiben található, ennek ellenére a zegzugos helyet nem a partizásra találták ki. A bambuszból, szinteltolásokkal készült recepció mellett kis szeparék helyezkednek el, lila fényben úsznak, és nagyon csalogató érzést keltenek. Lágy zene és füstölő bódító illata mindenhol, kicsit sajnálom is, hogy elvileg partizni jöttem és nem masszíroztatni.

Semmi izgalom zen

Néhány celeb be lett ígérve, de egyelőre csak a thai nagykövet, Tawachai Piwarat lézeng kicsit unatkozva, mókás elefántos zakójában. Geszler Dorottya is próbál elférni, látszik rajta, hogy neki jutott a konferanszié szerep a péntek délutáni eseményen. Némi csúszással azért csak elkezdődik a megnyitó, addigra Fridel Fruzsina is befut férjével.

Mindketten érdeklődnek a thai masszázs iránt, igaz, a Jóban Rosszban sztárja egy pillanatig nem tudja eldönteni, vajon részt vett-e már ilyesmin. Aztán örömmel közli a Velvettel, hogy igen és az nagyon kellemes volt. Továbbra is lesem a várva várt celebeket, ám közben kiderül, hogy most már tényleg megnyitják a centrumot. Nekem szerencsém van, épp beférek az amúgy négy négyzetméteres terembe, ahol Geszler Dorottya áhítattal kezd mesélni a thai masszázs szépségeiről.

Kiderül, hogy ő személyesen a régi időkből ismeri a centrum megálmodóját, Karsai Mónikát, mikor még műsorvezető volt és interjút készített vele. Geszler már akkor érezte a szőke, hosszú nő finom kezeinek érintésén, hogy nem akárkivel van dolga: azóta is rendszeresen ő gyúrja az exműsorvezetőnőt, aki szerint Karsai bebizonyította, hogy nem csak a thai-ok tudnak masszírozni.

7 év Thaiföld

Karsai Mónika hét évig élt Thaiföldön, ezalatt beszerezte a tradicionális thai masszázzsal kapcsolatos összes fellelhető nemzetközi diplomát majd hazatért, hogy gyógyíthasson. A thai masszázs jelentőségét a méregtelenítésben, betegek kedélyállapotának javításában és mozgásszervi megbetegedések gyógyításában látja, de azt is vallja, hogy a legnagyobb változást az izomsorvadásoknál és a rövid ideje fennálló bénulásos állapotoknál lehet elérni. Természetesen nem csak a beteg emberek megsegítésére találták ki a thai masszást, hiszen alapvető célja az emberi test összhangjának a megteremtése.

Karsai azt állítja: ezzel a megnyitóval nem fényezni akarja a saját egészségközpontját, inkább szerényen megköszönni mindenkinek a segítségét. Nem úgy Dr. Fábián Emília, az Istenhegyi Klinika igazgatónője, aki mesél egy kicsit a klinika létrejöttéről és áldásos munkájáról, valamint szót ejt arról is milyen jó, hogy megnyílt egy ilyesfajta intézmény és reméli, hogy ez az alternatív mozgás- és terápiaközpont mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Egy hang mögöttem közben megjegyzi, hogy lóg a függöny a bejárat fölött. És valóban.

A nagykövet és Kosztolányi

Tawachai Piwarat nagykövet nyitja meg végül hivatalosan a Chi Thai Mozgás Centrumot, miután tolmácsa segítségével elmeséli, hogy neki gyakran fáj a háta, mivel golfozik. Aztán egy úr - ki teljes névtelenséget kér - elszavalja mi mindent jelent számára az, amibe Karsai belefektette minden energiáját. Úgy beszél mint Kosztolányi, ettől mindenki mosolyog, a tolmács izgatottan próbálja fordítani a nagykövetnek szavait, ám Piwarat valahol máshol jár. A férfi mondanivalójának lényege a test és lélek szuverenitása körül mozog, de én szeretem.

Karsai Mónika ezután koktél- és kajafogyasztásra buzdítja a népet, mely nem haboz. Az üvegtészta tofuval például egyenesen fantasztikus és a Cuba Librét is jól keverik. A sztárok nagy része sajnos nyolcig nem érkezik meg, így hazaindulok azon töprengve, nem fáj-e a hátam. Egy jó masszázsra azért feltétlen be kell jelentkezzünk valamikorra.

Tradicionális Thai Masszázs
A thai masszázs úgynevezett száraz masszázs, mert nem használnak hozzá olajakat, krémeket. A vendég könnyű és laza pamutruhát visel a kezelés alatt. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van. A masszőr a másfél-két órás masszázs során az európai masszázstól eltérően nem csak a kezét, de alkarját, lábát, térdét, könyökét, talpát is használhatja az energiavonalak mentén található akupunktúrás élettani potok ingerlésére, miközben különböző hajlító és nyújtó gyakorlatokat is végez. Különlegessége a kiropraktikai elemek alkalmazása. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt, a felgyorsult vérkeringés által javul szervezetünk oxigénellátása, hatására ellazul, megnyugszik és felfrissül a test, javul a közérzet. A rendszeres masszázs jó terápiának bizonyul a különféle mozgásszervi, ideg, nyirok- és emésztőrendszeri, nőgyógyászati, légzőszervi betegségekre. Alkalmazható alvászavar, stressz, fejfájás és migrén kezelésére. A kezelések által helyre áll a test energiaáramlása, ami elősegíti a szervezet harmonikus működését, a belső tisztulást és gyógyulást. A reflexpontok stimulálásával nyilvánvalóvá válnak a fel nem derített betegségek is.