horoszkóp

Börtön is várhat a luxusautós ámokfutókra

2007.09.25. 20:55
Javában tart még a nyomozás a pénteki luxusautó karambol miatt, amikor egy Lamborghini és egy Porsche extrém sebességgel ütközött. A baleset okozói akár börtönbüntetésre is számíthatnak.

Pénteken egymással versenyezve ütközött egy narancssárga Lamborghini és egy fekete Porsche az M1-M7 bevezető szakaszán, a Havariapress szerint 300 kilométeres óránkénti sebességgel, a baleset körülményeit igazságügyi szakértők vizsgálják a helyszíni szemlén rögzített adatok alapján.

A langlovagok.hu fórumán megszólaló egyik szemtanú is ilyen sebességről számolt be, de Szécsi Tibor rendőr százados kérdésünkre elmondta, nem tartja valószínűnek, hogy valóban ekkora sebességnél történt volna a baleset, de pontos adatokkal nem tudott szolgálni, mert még tartanak a szakértői vizsgálatok.

Szécsi elmondta, hogy közlekedési baleset gondatlan okozása miatt folyik nyomozás, amiért akár három év börtönre is ítélhetik a vétkes felet. A százados hozzátette, hogy az olyan baleseteknél, ahol két súlyos sérült is van, kötelező nyomozást indítaniuk, a felelősségre vonás a bíróság dolga, de ebben az esetben akár az osztott felelősség is elképzelhető, és akkor mindkét felet megbüntetik.

1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
187. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
forrás: magyarorszag.hu

A rendőrség nem erősítette meg annak a szemtanúnak a leírását, aki a történetet a langlovagok.hu fórumán jelentette meg. A szemtanú szerint a versenyben elöl haladó Porsche sofőrje azért fékezett egy nagyot, ami miatt belecsúszott az őt követő Lamorghini, mert meglátott az út szélén egy rendőrautót.

Szécsi Tibor elképzelhetőnek tartja, hogy volt ott egy rendőrautó, mint sok más helyen a városban, de nem tud arról, hogy ennek az esetlegesen a helyszín közelében tartózkodó autónak bármilyen köze is lenne a balesethez.