horoszkóp

Újságcikkel csajoznak az új-zéland-i szigetlakók

fzs
2005.04.11. 15:54
Az új zéland-i Stewart-szigeteken élő férfiak számára szinte kalandszámba megy az ismerkedés: a rendkívül nehezen megközelíthető szigeten a mindössze hatszáz főnyi lakosság ugyanis túlnyomó részt férfiakból áll, akiknek családalapítási terveikhez nem áll rendelkezésre elegendő számú nő. A nehéz feladat azonban most nem várt lendületet kapott: egy újságcikknek köszönhetően szerelemre éhes szingli csajok özönlötték el a szigetet.

A 64 kilométer hosszú és legszélesebb pontján mindössze 40 kilométer széles sziget a világ egyik legritkábban lakott földrésze: mindössze hatszáz lakos él itt. Egyikük Doug Beck szerint a nőhiány olyan katasztrofális náluk, hogy férfitársainak már egy sörre sincs kedvük beugrani a pubba, mert " úgyis csak 20 másik pasi van ott, meg esetleg három csaj, ráadásul az is mind foglalt". Az elmúlt hétvégén viszont soha nem látott bőséget tapasztaltak az egyedülálló férfiak: a közeli Invercargill szigetének magányos női szállták meg a városkát, miután a Southland Times-ban cikk jelent meg a szerelemre hiába vágyó magányos férfiakról.

Gyors helyzetfelismerés

Beck gyorsan partit szervezett szombat estére, és míg számára ugyan nem érkezett el a várt szerelem, de legalább pár férfitársának jövője pozitív irányt vett. A kedvező visszajelzések miatt úgy tervezi, a közeljövőben újabb szinglibált tart, és nagyon komolyan veszi a feladatot: bár szervezhette volna a helyiek közt jól ismert Tavaszi Bál mintájára, Beck úgy gondolta, Stewart szigete sokkal többet kínál mind látványosságban, mind kikapcsolódási lehetőségekben. "Ha elmégy egy ilyen Tavaszi Bálra, csak szénakazlakat és farmereket látsz." - véli a szervező. Az esemény mindenesetre valószínűleg vonzza majd a férfiakat, és a szigeten még elérhető pár szabad nő is valószínűleg részt vesz rajta. "Vannak azért itt facér csajok, csak nekik nem kellenek a helybéli fiúk" - mondta el Beck a The New Zealand Heraldnak. A Southland Times cikke azonban nem csak facér nők hadát, hanem rengeteg turistát is csalogatott a szigetre.

Ha nő nincs, férfival is

Az akciónak eddig egyetlen hátulütője van: Beck újabban nem mehet be úgy a helyi pubba, hogy láttára a tréfás kedvűek ne raknák fel azonnal a Village People YMCA című számát. Szerinte ez azért van, mert a bálban összeveszett velük, amiért pár férfi erre a 80-as évekbeli diszkóslágerre - és meleghimnuszra - egymással táncolt. Ez azonban nem tartja vissza őt attól, hogy továbbra is próbálkozzon a szerelem megtalálásával, addig pedig lekötik a szinglibál előkészületei.