horoszkóp

Belehalt a fogtömésbe az ötéves kislány

2006.09.28. 12:21
Kómába esett, majd a kórházban meghalt egy ötéves chicagói kislány, akinek csak két fogát kellett volna betömni.

Diamond Brownridge a Little Angel (Kis Angyal) gyerekfogászati klinikán lett rosszul, amikor két fogának tömése miatt nyugtatót kapott - írja az Associated Press. A chicagói Children's Memorial Hospital szóvivője, Julie Pesch szerint a kislányt kómás állapotban szállították be hozzájuk a fogászati kezelésről, csak gépek segítségével tudták fenntartani az életfunkcióit, majd a kórházban meghalt.

A családtagok szerint a kislány háromszoros adag nyugtatót is kapott: először tabletta és injekció formájában, majd a fogorvos úgy döntött, altatásban végzi el a beavatkozást. Édesanyját, Ommettress Travist elmondása szerint kiküldték a vizsgálati helységből, majd mikor a félórás beavatkozás végeztével visszatért, kislánya már nem lélegzett. Az ötéves gyereknek két fogát kellett volna betömni, két alsó metszőfogára pedig koronát tenni.

A kislány fogorvosa, Hicham Riba rendelkezett az altatáshoz szükséges érvényes végzettséggel és engedélyekkel - nyilatkozta Susan Hofer, az Illinois megyei Gazdasági és Szakmai Engedélyek Felügyeletének szóvivője.

"Azt hiszem, egy ilyen élmény után már soha többé semmi nem lesz olyan, mint azelőtt" - fogalmazott a 40 éves Riba a Chicago Sun Timesnak, mielőtt még a kislány szerda éjjel meghalt volna. Azóta az orvos a lap szerint nem elérhető.