horoszkóp

Diétázzon csokoládéval!

2006.09.01. 16:30
Megszűnt a táblázatok és a mérlegek világa. Egy új diéta azt ígéri, hogy csokoládé, sör és oldalas mellett is örömmel fogyhatunk, csupán néhány könnyen követhető szabályt kell betartanunk.

Ha már minden önsanyargató diétát kipróbáltunk, akkor a most felfedezett fogyókúra sem fog megártani nekünk, írja az angol The Sun. Sőt, a végén még az is lehet, hogy jól érezzük magunkat közben. Az új diéta lényege ugyanis, hogy mindent ehetünk, amit csak akarunk.

Sophie és Audrey Boss, a diéta felfedezői azt állítják, hogy ez az első fogyókúra, melynek segítségével az elmúlt 17 évben sikerült lefogyniuk. "Itt tényleg az önismereten van a hangsúly. Úgy lehet fogyni, hogy közben nem kell agyonsanyargatni magunkat. Egy életre el lehet felejteni a különböző táblázatokat és a napi háromszoros méricskélést. A lényeg csupán az, hogy egy falattal sem szabad többet enni annál, mint ami csillapítja éhségünket. Így belefér a csoki, a sör meg az oldalas is".

A testvérpár hét fő pontban foglalta össze a diéta lényegét:

1. Alakítsuk ki saját szabályainkat

Mindenkinek vannak szabályai az étkezéssel kapcsolatban. Van, aki szeret nagyon bereggelizni, van, aki délig nem eszik egy falatot sem. A lényeg az, hogy tisztában legyünk ezekkel a szabályokkal, így ugyanis elkerülhetjük az össze-vissza evést.

2. Csak akkor együnk, ha éheses vagyunk

Egyszerűnek hangzik, de sokkal könnyebb mondani, mint betartani. Próbáljunk kitörni a napi rutinból és csak akkor együnk, amikor valóban éhesek vagyunk. Ne akkor, amikor úgy érezzük, hogy eljött az idő, amikor mindig eszünk.

3. Együnk, amit akarunk

Azzal, hogy megvonunk magunktól bizonyos ételeket, legyen az a csokoládé vagy péksütemény, kizárólag azt érjük el, hogy naphosszat körülöttük forognak a gondolataink. A legjobb trükk, ha mindent tartunk otthon, amit szeretünk, de elrejtjük az egészséges ételek közé. Így mindig, amikor értük nyúlunk, választhatunk közülük.

4. Együnk ülve, tányérból

Ha minden étkezésnek megadjuk a módját, biztosan kevesebbet fogunk nassolni, ugyanis sokkal kevesebbszer érünk rá "rendesen" enni, mint gondolnánk.

5. Hagyjuk abba, amikor tele vagyunk

Eleget enni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy telezabáljuk magunkat. Fontos, hogy mindig olyasmit rendeljünk, amit valóban szeretnénk. Ha sült krumplira vágyunk, ne áltassuk magunkat azzal, hogy jóllakunk egy nagy salátatállal is. Úgysem fogunk.

6. Ne foglalkozzunk állandóan a súlyunkkal

Ne foglalkozzunk az egésszel túl sokat. A legtöbb diétázónak naphosszat az evésen jár az esze. Ezért vagyunk képesek annyira túldimenzionálni a dolgot. .

7. Ne együnk, ha frusztráltak vagyunk

Ha felbosszantjuk magunkat, evés helyett vegyük fel a telefont és panaszkodjunk barátainknak.

A néhány szabály betartásával és rendszeres sportolással a szerzők azt ígérik, hogy biztos a fogyás.