A francia feleségek a legelégedettebb nők Európában, a legkevésbé pedig a brit asszonyok élvezik a házastársi kapcsolatot -derült ki egy hat európai országban készült felmérésből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra Londonban.
A megkérdezett francia hölgyek 89 százaléka elégedett, vagy rendkívül elégedett a házasságával, míg a nagy-britanniai asszonyoknak csak 74 százaléka vallotta ugyanezt egy felmérés tanúsága szerint, amelyet 2003 októberében végeztek 1500 18-40 éves nő részvételével Nagy-Britanniában, Hollandiában, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Norvégiában és Svédországban.

A franciák az egészségüket is jónak tartják

Szintén a francia asszonyok a legelégedettebbek egészségi állapotukkal (81 százalék), a svéd hölgyek a legelégedetlenebbek (38,7), miközben a megkérdezetteknek átlagban csak 25,2 százaléka vallotta magát elégedetlennek ezen a téren a holland Blauw Research intézet vizsgálatai szerint.

A felmérésből az is kiderül, hogy a legnagyobb gondot a pénzügyi befektetések jelentik az európai nőknek (átlagban 54,6 százalékuk fejezte ki elégedetlenségét). A holland asszonyok ítélik legjobbnak pénzügyi helyzetüket (58 százalék), a németek látják a legkevésbé kedvezőnek, a franciák 47 százalékkal a nagy átlagot képviselik.

Nincsenek a svédek megelégedve a karrier lehetőségeikkel

A karrier-kilátások tekintetében megint a hollandok a legbizakodóbbak, 71 százalékuk elégedett, vagy nagyon elégedett, a legcsalódottabbnak pedig a svéd nők bizonyultak, csupán 50 százalékuk ítéli jónak a lehetőségeit. A francia hölgyek ebből a szempontból is az átlagba tartoznak: 61 százalékuk elégedett a karrierjével.