horoszkóp

Nyomoznak egy menyasszonykézbesítő cég után

2005.08.01. 11:49
A belga hatóságok megkezdték annak a házasságközvetítő vállalkozásnak a vizsgálatát, amely az interneten Europegirls néven kínálja szolgáltatásait. A gyanú szerint embercsempészek álcázzák magukat társkereső irodának.

Az elmúlt időszakban az ázsiai feleségközvetítő irodákat a kelet-európai térségre specializálódott szolgáltatások váltották fel Nyugat-Európában. Az ok: a kelet-európai nők nem csak földrajzilag, hanem kulturálisan is közelebb állnak az európai férfiakhoz.

Kelet-európai lányok a kínálatban

A belga, magát internetes házasságközvetítő irodának valló cég mintegy 300, főleg kelet-európai hölgyet kínál feleségnek, s állítása szerint a nők már Belgiumban élnek. A cég honlapján magyar ajánlat nincs, térségünket lengyel, lett, litván és román hajadonok képviselik. A site-on külön kategóriában kereshetnek házastársat azok, akik a 18-34, illetőleg azok, akik a 36-55 éves korosztályból választanának.

Embercsempészet vagy csak mulasztás?

Az ügyészség azért rendelte el az eljárást, mert a kapcsolatként megadott telefonszámon egy olyan cég érhető el, amelynek semmi köze a házasságközvetítő irodához.

A rendőrség vizsgálja, hogy embercsempészettel foglalkozó társaságról van-e szó, vagy csupán a közvetítő irodai szabályok durva megsértéséről. Az ugyanis kiderült, a site-on "hirdetett" nők valójában nem laknak Belgiumban. A közvetítő iroda tulajdonosa azzal védekezik, hogy egy másik céget vásárolt fel, hibát csak azzal követett el, hogy nem regisztráltatta előírásszerűen a változást.