Bochkor gyereke disznó lesz, hód, vagy égerfa?

dns
2006.11.03. 14:40
Bochkor Gábor gyereke bizonyosan a Disznó évében születik majd, de azt még nem tudjuk, büszke, kreatív Hal lesz-e, vagy Égerfa, aki jó érzékkel választja a nehéz utakat. Vicces, alapos, és néhol zsibbasztó horoszkópokban kutattuk az áprilisban születendő gyerek személyiségét.

A közvéleményt már egy teljes napja nem hagyja nyugodni, hogy Bochkor Gábor 2007 tavaszán születendő gyereke vajon milyen ember lesz. A születése előtt öt hónappal erre a kérdésre sokrétű választ találhatunk az Ezoterikus.hu holnapon megjelentetett különféle, esetenként az extremitás, illetve a dadaista hagyományok felé közelítő horoszkópokat olvasva, miközben néha remekül mulattunk.

A gyermek tehát a kínai horoszkóp szerint lehetőségekkel teli Disznó évében születik majd, és mivel áprilisra várható, ezért - a nálunk közismertebb horoszkópszámítás alapján - a Kos, esetleg a Bika jegyében.

Szenvedélyes, tüzes ember

Szülei genetikai adottságaitól függetlenül is valószínű, hogy a születendő gyerek „markáns, erős egyéniség, igazi akarnok” lesz, legalábbis ez derül ki a babahoroszkóp Kosokra vonatkozó passzusából. Szenvedélyes, tüzes embernek jósolja a gyereket az írás, aki szívesen kel mások védelmére. A szülőknek érdemes tudniuk, hogy amennyiben a médiagyermek Bika jegyű lesz, a babahoroszkóp szerint „kényelemszerető és biztonságkereső” alkat lesz, aki „igényli a testi kontaktust, simogatást, ölelést, nyugalmat.” Jellemző lehet rá, hogy kedveli a művészetet, és "kifejezésmódja nyugodt".

Ha néhány menüponttal tovább haladunk, az időben komoly lépést tehetünk, és kiderül, hogy bánik majd Bochkor gyereke Bochkor unokájával. A Kos szülők eszerint kedvesek a gyerekeikhez, de nem túl megértőek, „pici gyermekeiket is önállóságra próbálják kényszeríteni”. Bika szülőkkel könnyebbnek tűnik együtt élni az írás szerint, „végtelen türelmük a legjobb szülő státusszal tünteti ki őket”.

A legnehezebb út

A születendő gyerek személyisége azonban még közel sem kézzelfogható, haladunk az elemzésben, például a kelta fahoroszkóp tanulmányozásával. A két médiaszemély gyereke egyfelől lehet Égerfa (Kos). Sok újdonság nem derül ki az eddigi sztereotípiákon túl, tehát „erős, néha vad egyéniség” lesz, aki „jó érzékkel választja a legnehezebb utakat, teli problémákkal”. Ideális társa a Kőris és a Berkenye. Ha a gyerek április végén, a Bika jegyében születik, várhatóan Fűzfa lesz, akihez „igen nehéz közelkerülni vagy mélyebben megismerni, mivel a Hold minden rejtélyessége és titka vonatkozik rá.” Ha azonban valakit megszeret, akkor állandó féltékenység gyötri.

Az indiai horoszkóptól az előzőekhez képest más megközelítést vártunk, tekintve, hogy a vérmérsékleten és az előző életbe vetett hiten alapul. Ha a hónap elején születik a gyerek, a Hal (mina) jellemzői vonatkoznak majd rá: büszke, kreatív, törekvő, képes a füllentésre. A hónap végére a Kecskebak jellemzőire lehet számítani: törekvő, intelligens, kicsapongó, de „korosodva lehiggad.”

A sólyom feszültsége

Az írás szerint a tehetségét kevesen csodálják majd, de ez is a fejlődését szolgálja. Az indiánok más állatokban határozták meg a tizenkét jegy szülötteire vonatkozó tulajdonságokat. Amennyiben Bochkor gyereke Sólyom lesz (nálunk Kos), akkor az „élete állandó feszültségben telik, hisz mindig kész kell legyen arra, hogy lecsapjon a kínálkozó lehetőségekre”. Amennyiben Hód (Bika) lesz, „körömszakadtáig ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, a változás, s az új dolgok - különösen a váratlan események - kizökkentik egyensúlyából”.

Ragaszkodik a megszokott dolgaihoz

A személyiség megismerésén túl a születendő gyerek életviteléről és fogyasztási szokásairól is átfogó képet kaphatunk. Az ajándékhoroszkóp szerint a Kos nőt csokoládéval, márkás itallal, vagy földkörüli úttal érdemes meglepni. Ha Bochkornak fia születik, akkor a díszkardnak, és fényképezőgépnek örülne leginkább, a leginkább hozzá illő illat pedig a Davidoff. Az illathoroszkóp szerint a tüzes, friss illatok illenek egyébként hozzá, mint a szegfűbors, és fahéjolaj.

Amennyiben a gyerek Bika lesz, kislány esetében bőrnadrágot, vagy receptkönyvet érdemes neki ajándékozni, ha fiú lesz, szobrot, vagy hintaszéket kapjon. Az illathoroszkóp szerint nehéz, súlyos, kellemes illatok illenek a személyiségéhez, mint a pálmarózsa, szantálfa, és a vetiver olaj illata.

Tetterős Mars

A sporthoroszkópból kiderül, érdemes-e beíratni művészi tornára a csemetét, vagy valami modernebbel próbálkozzunk. „A Kosoknak szerencséjük van, energiájuk kiapadhatatlan” –írja a tan. „A tetterős Marsnak köszönhetően nem kell sokat erőltetni, hogy mozogjon, ám lelkesedése szalmaláng életű”. A Bikákkal ebből a szempontból nehezebb. „A lusta Bikának a mozgás elég megerőltető. Arra gondol, hogy ha lemegy a boltba két sörért meg egy kiló kenyérért, az már egy valóságos sportteljesítmény”.

A jó alak elérése után a divatra is érdemes hangsúlyt fektetni. A divathoroszkóp értelmében a „a Koshoz sportos öltözék illik a legjobban. Kedvenceik a meleg és a tüzes színek”. Egy másik blokkból információt kaphatunk a Kos szülöttekhez illő drágakövekről: a rubin „ájulás, általános fáradtság és alacsony vérnyomás ellen javallott használata”. Illik hozzájuk a gránát, amelyik „csökkenti az agresszivitást, erősíti az önbizalmat”.

A Bikákról azt írja az illathoroszkóp, finom lelkűek, akik a klasszikus divatot követik, színük a bézs, a barna és az okkersárga. A drágaköveket illetően a Bikákat a smaragd teszi teljesebb emberré, ami "a hűség, az örök szerelem, és a fiatalság szimbóluma”. A türkiz pedig „feloldja a szomorúságot és a keserűséget.”