horoszkóp

Schobert Norbi védence fél a lebőgéstől

2007.10.14. 11:39
Fazekas Zsoltot, akivel a TV2 az utolsó pillanatban közölte, hogy gyomorgyűrűje miatt nem szerepelhet a Nagy Fogyás című műsorban, saját bevallása szerint a nyilvánosság motiválja, hiszen kinek lenne kedve egy egész ország előtt szégyent vallani. Ha a háromgyermekes apának Schobert Norbi segítségével sikerül lefogynia és a hírnév is összejön, talán énekesként is szerencsét próbál.

Pár nappal a Nagy Fogyás című műsor első adása előtt kiderült, hogy az egyik jelentkezőt, Fazekas Zsoltot gyomorgyűrűje miatt nem válogatták be a versenyzők közé. A rossz hírt Liptai Claudia közölte a döntőssel. Zsoltnak, aki a műsor érdekében még arra is hajlandó volt, hogy eltávolítassa a folyadékot a gyűrűből, meglehetősen rosszul esett ez a döntés. „Összedőlt bennem egy világ. Teljes elszántsággal mentem ebbe dologba. Ragaszkodtam hozzá, nagyon. Száz százalék, hogy nyertem volna. Bárki meghalhat valamiben. Volt ott egy srác, aki kétszáz kiló volt. Neki nincs semmi rizikója? Ő mennyivel bírt volna többet?”

Személyi edző

Röviddel azután, hogy ez kiderült, a műsor egyik főszereplője, Schobert Norbert jelezte, hogy ő szívesen segít Fazekas Zsoltnak - műsoron kívül - lefogyni. „Ő sietett a segítségünkre. Behívott az irodájába, elbeszélgettünk, jobban megismertük egymást” – mesélte Zsolt. „Segítek neki levélben éjjel, telefonon és szakembereim útján. A felesége, Vera a csodás jobbkezem. Minden nap, minden levelezést élesben láthattok” – írta saját blogján a fitnessguru. Nem ez az első eset, hogy Fazekas Zsolt az Update-módszerrel próbál meg lefogyni. „Egyszer már próbálkoztunk, de nem voltunk a következetesek. A férjem egy hét után abbahagyta” - nyilatkozta Vera asszony.

Egy ország drukkol neki

Fazekas Zsoltot, aki pár évvel ezelőtt már a Balázs-showban is szerepelt problémájával, arról kérdeztük, hogy mennyire motiválja a nyilvánosság. „Nem vallhatok szégyent ország-világ előtt, ez motivál. A Tv2 stábja végigkísér, hogy nem csak egy fellángolásról van-e szó. Egyelőre jók a visszajelzések. Ki kell emelnem Kiskunhalast. Ötven, hetvenfős csapatok drukkolnak itt nekem. Persze, ezt meg lehetne fordítani, ha az emberben csalódnának. Az elsődleges dolog természetesen az, hogy visszakaphatom a normális emberi életemet.” A blogon keresztül való fogyásnak azonban megvan a hátrányai is, ugyanis Vera asszonynak – aki párja szerint néha túl őszinte - kínos részletességgel kell beszámolnia férje mindennapjairól.

Jóban, rosszban

Zsolt szerint sok múlik azon, hogy családja is segít neki. Bár a gyerekek sportolnak, este még szívesen tornáznak együtt apjukkal, és ők is a Schobert által megszabott étrend szerint étkeznek - tudtuk meg Vera asszonytól. „Sajnálom azokat az embereket, akiknek egyedül kell megküzdeniük ezzel. Iszonyatos lelkierő kell ahhoz, hogy valaki elkezdje. Zsolt, aki pár hét alatt tíz kilót fogyott le, saját bevallása szerint csak akkor tört le egy kicsit, amikor a harmadik héten nem sikerült látványos eredményt produkálnia. „Norbi megnyugtatott, hogy ez az izmok növekedésének köszönhető.”

A jövő

Bár Zsolt fizikailag egyre jobban érzi magát, a saját vállalkozással járó stresszes életmód nagyon megviseli. „Nehéz ezen változtatni. Amíg a dolgozók kitartanak, addig én is kitartok. Ha ők is feladják, akkor felszámolom az egészet egyik pillanatról a másikra. A napi dolgokat nem lehet kikerülni. Minden rajtam csattan. Az a baj, hogy nem tudok otthon ülni. Szeretek alkotni, építeni.” Arra az estre, ha a vállalkozás tönkremenne, Fazekas Zsoltnak van egy vészterve. A beszélgetés során ugyanis kiderült, hogy a háromgyerekes családapa nagyon szeret énekelni, és ha a hírnév következtében esélye adódna, szívesen megcsillantaná tehetségét az egész ország előtt. „Reménykedem benne, van egy ilyen titkos vágyam. Szívesen jelentkeztem volna a Megasztárba is, de 35 év volt a korhatár. Meg a súlyom miatt sem szívesen álltam volna színpadra.”