Vége az évszázados sötétségnek! Egy világító lapocska segít abban, hogy ne kelljen többé vakond módjára túrnunk táskánk bugyrait. A Bayer Polimers és a Lumitec közösen fejlesztette ki ezt az életünket könnyítő táskalámpát - olvasható a Bayer cég honlapján.
Vicces belegondolni, hogy a mérnökök képesek voltak nappali fényt varázsolni az éjszakai nagyvárosokba, ám a retikülökben még mindig középkori sötétség nyeli el a rúzsokat, a kulcsokat és a telefonokat.

Ennek ezennel vége!

A táskákra és bőrárukra specializálódott BREE cég fényt hozott a táskák mélyére azáltal, hogy a Smart Surface Technology alkalmazásával létrehozta az első világító táskát. Ennek a prototípusát 2003 szeptemberében az offenbachi "Summer Styles" bőráru-bemutatón láthatta a vásár közönsége.

"Már régóta gondolkoztunk a kézitáskáink sötét részeinek kivilágításán" - olvashatjuk Philipp Bree cégvezető szavait a Bayer oldalán. "Eddig azért nem valósítottuk meg, mert nem találtunk cégünk tradicionálisan magas igényeinek megfelelő kinézetű világító szerkezetet, amely egyben a technikai követelményeknek is eleget tesz.

Smart Surface Technology

Az intelligens felület technológiáját a német Bayer Polymers és a svéd Lumitec cégek fejlesztették ki. Működése az elektrolumineszcencia (EL) elvén alapul, amely szó szerint hűvös eleganciát varázsol a táskákba, hiszen ez a fényforrás nem termel hőt.

Az ilyen világító felület már egy ideje forgalomban van, azonban eddig csak kis méretben tudták előállítani. A Smart Surface technológiával ezzel szemben bármilyen alakú és méretű felület legyártható. Egy kis extra, hogy a táskavilágító mindkét oldalán szórja a fényt, így akár külön kis részeket alakíthatunk ki vele táskánkban, ráadásul mindkét részleg világos lesz. A tavaly bemutatott termék idén kerül majd a boltokba.