Elhalasztották A. Ferdinánd tárgyalását Új-Zélandon, mert a kirendelt védő szerint nem volt elég idő felkészülni a tárgyalásra. Az ügyészség és a rendőrség úgy véli, hiba volna szabadlábra helyezni a gyanúsítottat, mert fennáll a szökés veszélye. A magyar hatóságok nem kapkoddnak, pedig A. Ferdinánd sokat tudhat a luxusautós áfacsalásról.

Gyilkosság vádjával folytatják az eljárást a kezdetekkor még testi sértéssel vádolt 29 éves magyar turista, A. Ferdinánd ellen - írja a The New Zealand Herald weboldala. A 29 éves magyar állampolgárt akkor tartóztatták le, amikor a lakossági bejelentésre kiszálló rendőrség a 69 éves Ronald James Brownt félholtra verve találta meg onehungai otthonában. A. Ferdinándot az áldozat házának emeletén találták meg, és - akkor még - súlyos testi sértés vádjával vették őrizetbe a rendőrök. Mivel Mr. Brown a kórházba szállítás után, hétfő este belehalt sérüléseibe, a boncolás eredményei alapján most már gyilkosságra változtatták a vádat.

A HavariaPress úgy tudja, a 29 éves magyar fiatalember és kirendelt védője kérte, hogy a ma esedékes bírói meghallgatást halasszák el 18-ára, mivel nem volt elég idejük a felkészülésre. Az esettel kapcsolatban egyébként mind a rendőrség, mind az ügyészség úgy vélekedik, hogy hiba lenne a tárgyalásig szabadlábra helyezni az elmúlt hétvégén elfogott turistát, még akkor is, ha útlevelét bevonnák; mert félő, hogy elhagyja a szigetországot.

A Külügyminisztérium szóvivője, Szelestey Lajos a hírügynökségnek elmondta, hogy az új-zélandi eljárásokat ismerők szerint az ítélethozatalig akár egy év is eltelhet. A gyanúsított még októberben hagyta el az országot, mert félt, hogy közokirat hamisítás miatt őrizetbe veszik. Arról a  Vám- és Pénzügyőrségnek nincs információja, hogy konkrétan mikor hagyta el az országot, de „valóban körözést adattunk ki A. Ferdinánd ellen" -  állította Suller György Attila főhadnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának tisztje. Arra a kérdésre, hogy felvették-e már a kapcsolatot az új-zélandi követséggel, a következő választ  kaptuk: „mivel hivatalos információnk nincs arról, hogy hol tartózkodik a gyanúsított, így nem láttuk szükségét annak, hogy a kapcsolatot felvegyük bármelyik követséggel."

Információink szerint a bűnvádi eljárásban gyanúsított A. Ferdinánd azonos a Los Vampiros együttes basszusgitárosával, bár egy nevét elhallgatni kívánó barát szerint A. Ferdinándról nehéz elképzelni, hogy ilyen bűncselekményt követ el.