horoszkóp

Disszidáltak a pornózó norvég környezetvédők

2004.11.17. 09:31
Az esőerdők védelmére pénzt gyűjtő norvég pár nyáron egy fesztiválon azzal reklámozta pornográf honlapját, hogy négyezer ember előtt közösült a színpadon, amiért a bíróság most tízezer norvég koronát követel tőlük. A pár nemrég Berlinbe költözött.
A kristiansandi bíróság kedden elrendelte, hogy az erdők megmentése érdekében egy koncerten közösülő norvég pár mindkét tagjának tízezer norvég koronát - körülbelül háromszázezer forintot - kell fizetnie közszeméremsértés miatt - olvasható a aftenposten.no norvég lap online kiadásában. A pár elmondta, tettük politikai üzenet volt, és fellebbeznek.

Pornó az esőerdőkért #alt#

Mint már korábban írtuk, a norvég természetvédő aktivisták szokatlan módon kampányoltak az esőerdők megmentéséért: egy nyári rockfesztiválon a Cumshot együttes koncertje alatt meztelenül felrohantak a színpadra és szeretkezni kezdtek négyezer ember szeme láttára. A norvég bíróság a színpadon játszó Cumshot minden tagjával kifizetteti a tízezer koronát. A bátor pár túl magasnak tartja a bírság összegét, és azt állítják, nem ártottak senkinek, ezért nem fogják kifizetni.

A huszonnyolc éves Tommy Hol Ellingsen és partnere, a huszonegy éves Petra Leona Johansson nemrég Berlinbe költözött, és onnan működteti a Fuckforforest című pornóoldalát. Elmondásuk szerint csak azért csinálják, hogy pénzt gyűjtsenek költséges hobbijukhoz a természetvédelemhez.

A botrányos szerepléssel világhírűvé vált pár állítása szerint havi hetvenötezer norvég koronát, több mint kétmillió forintot keresnek az inetrnetes oldallal, mióta a híreken keresztül a Fuckforforest eljutott az emberekhez. Azt mondják ennek csak tíz százalékára van szükség önfenntartásukhoz. "Sokkolni akartunk, de nem a saját, hanem az esőerdők érdekében" - mondta el Ellingsen az egyik norvég lapnak.