horoszkóp

Szandál és estélyi az idei báli trend

2005.01.19. 09:29
A báli trend évről évre változik, idén például még a zárt cipő is túl sok: a valódi bálkirálynő csakis tűsarkú estélyi szandálban rophatja. A ruhák színe a klasszikus feketén kívül lehet arany, ezüst, esetleg narancs, türkiz, vagy bordó.

Az idei operabál legtrendibb viselete a szandállal viselt klasszikus fekete lesz, a hölgyek egy része azonban nyilván az idén is a szivárvány minden színében pompázó nagyestélyiben libben majd be február 5-én este a gyönyörűen feldíszített Operába.

Színek és tervezők

Az idei esemény sztárvendége lesz Gina Lollobrigida is, de az örökifjú díva báli toalettje egyelőre szigorúan titkos. A többi résztvevőn az előző évekhez hasonlóan bizonyára idén is előfordulnak majd Zoób Kati, S. Hegyi Lucia és Náray Tamás tervezte ruhák, és feltűnnek kölcsönzött, de márkás nagyestélyik is. Színekben a narancssárga, a türkiz, az arany és az ezüst ugyanúgy felbukkan majd, mint a bordó.

Ügyelni a részletekre

A tűsarkú estélyi szandál elengedhetetlen. Nem könnyű feladat ebben áttáncolni az éjszakát, hiszen a szandált titokharisnya nélkül, frissen lakkozott lábkörmökkel illik viselni, ám a strasszpántos tűsarkú cipellők eléggé meggyötrik a lábat - különösen harisnya nélkül, arról nem beszélve, hogy ez télen, még a kocsiból való kilibbenés esetén is, eléggé "hűs" viselet. Egy lábfejerősítés nélküli, pókhálóvékony, finom harisnyanadrág természetesen belefér az etikettbe.

Nemcsak nőknek

Az urak esetében a frakk igazán stílusos, de a szmoking is elfogadott természetesen. Főleg karcsú férfiakon mutatnak jól a spanyol övek. Nem kötelező a bordó selyem, sőt, sokan a partnerhölgy ruhájából választanak hozzá anyagot, vagy a frakk bélésének kelméjét igazítják hozzá. A szmokingot kevesebben bérelik, elvégre ezt nem kell olyan gyakran cserélni, mint az estélyi ruhát.

Mindezek a kellékek természetesen nem olcsóak: vásárlásnál akár egy autó árát is beinvesztálhatjuk a báli toalettbe. Estélyiknél egyesek szerint a 100 ezer a minimum, de olykor csak a bérlés kerül ennyibe. Frakkot csináltatni legalább 200 ezer forintba kerül, a szmokingnál pedig 100 ezer forint az alsó összeghatár.