horoszkóp

Szopós száj és kisugárzás a főiskolás szépségversenyen

2007.06.02. 12:16
A Főiskolák Szépe péntek esti előválogatóján az egyszerű, de nagyszerű közönség szakmai észrevételeiből szemezgethettünk, míg kiderült, ki lesz a 15 továbbjutó. A nagy mell "azért ez már valami" minősítést kapott, az idegességtől remegő száj pedig vagy befolyásoltságra, vagy az orális szex preferálására utal - tudtuk meg. Nahát.

Péntek este a Club Nonsense-ben került megrendezésre a második "Főiskolák Szépe" szépségverseny elődöntője, ahol a döntőbe kerülésért versengő 37 lányból tizenöt továbbjutót választottak. Az eseményt mérsékelt érdeklődés övezte - a közönség javarészt fotósokból, riporterekből, és visszafogottan aggódó szülőkből tevődött össze. A teljes csendtől az mentette meg a rendezvényt, hogy a HÖK tagoknak ingyenes volt a belépés, így ők legalább néha ékes beszólásokkal vagy hujjogással emelték az est hangulatát.

A helyszín hangulata a Pomádé című filmet idézte, bár az ember kissé kóválygott a légüres térben. A szervezők nagyon kedvesen és segítőkészen kalauzolták a média képviselőit, de úgy tűnik a kidobókkal nehéz volt megtalálniuk az összhangot - ők ugyanis többször taszajtották odébb a jó pozíciókat elfoglalni kívánó fotósokat, akik voltak olyan vakmerőek, hogy akár tíz méterre is megpróbálták megközelíteni a színpadot.

Az a fránya fröccs

A lézengésnek egyébként előnye is akadt, mert a nagyobb erőkkel felvonuló főiskolás egységek rohamait nehezen fogadták volna a pultosok. Nekünk például negyedórás magyarázkodásba telt egy hosszúlépés és egy kisfröccs helyett két nagyfröccsre szert tennünk. "Bor kell bele meg szóda..." - próbáltuk orientálni a személyzetet, de még így sem vették jó néven az igényt: "Ez nem egy kocsma" - kaptunk a magyarázatot. Szerencsére azért kiszolgálták különleges igényeinket, és valóban különlegesen: nem ittunk még fröccsöt koktélpohárból, sok jéggel.

Kattintson a képekért!

Szégyenkeztem is, hisz ez valóban mégiscsak egy szépségverseny, bár a tavalyi harmadik helyezett, Kriston Viktória meglátása szerint "2006-ban viájpíbb volt a zsűri". A zsűri idén tényleg igen vegyes volt, de azért víájpíságban sem álltunk rosszul, tagjai közt megtaláltuk többek között Csollány Szilveszter olimpiai bajnokunkat, ott ült Zola, a VIVA tévé műsorvezetője, Bebe a Back II Black énekese és Sütő Enikő, aki mindemellett még fel is készítette a lányokat a versenyre, aminek keretében előző nap mindenkinek megtanította, hogyan kell magassarkúban járni.

Magassarkúban nehéz kisugározni

A járás kritikus elemnek bizonyult, mert a lányok leginkább attól féltek, hogy elesnek a színpadon és egyetértettek abban is, hogy persze a kisugárzás a legfontosabb, mert "mindenki szép aki indult". A kisugárzás volt az est kulcsfogalma. Gyarmati Helga, a BKF hallgatója szerint mindemellett azért "az sem hátrány, ha időt, sportot fordít valaki a külsejére."

Egy matematikusnak tanuló szépségversenyző szerint "nem elegendő, hogy mindent megmutasson valaki, a kisugárzás nagyon fontos, meg az, hogy kedves aranyos mosolygós legyen - de nyilván kell egy bizonyos adottság, hogy valaki itt legyen a versenyen". A leendő matematikus az árnyoldalakat és az azt leplező műhelytitkokat is őszintén feltárta: "most nagyon sok lányon van pattanás, hiszen a vizsgaidőszak ezzel jár, a stresszel együtt. Azért van a smink hogy a hibákat eltakarja."

Be van bogyózva, vagy szeret szopni

A nézőtéri hangulat természetesen a bikinis körnél hágott a tetőfokára. A fürdőruhákat mindenki otthonról hozta, és a számára legelőnyösebbnek ítélt darabot vette föl - volt, aki úgy döntött ez 2007-ben még mindig a zsinórtanga. Nem mintha a közönség fokozottan divatérzékeny lett volna: "Na, ő má' jó, visítsunk máá!" felszólítással biztatták egymást, egy őszintébb néző pedig bevallotta: "Nekem má' mindegyik jó!".

A ceremóniamester is beleadott apait-anyait a hangulatfokozásba, egy tekintélyes méretű keblekkel rendelkező tanuló láttán "Azért ez megérdemel egy tapsot, uraim!" felszólítással ajzotta tovább a szerény számú, de lelkes közönséget.

A kurjongatók mellett kritikus szemek is akadtak bőven, például az egyik, izgalomtól remegő ajkú induló egy kisebb csoport néző szilárd meggyőződése szerint "vagy be van bogyózva, vagy szeret szopni."

fotók: Egyed Péter

Persze volt építőbb jellegű kritikai vélemény is a lányokról: a zsűri részéről Zola például a természetességet hiányolta. Neki igazán a testalkat aránya a fontos, és a természetes mozgás. Szerinte nagyon fontos az a bizonyos kisugárzás is, de a "szépség fizikálisan felülírható." Viszont nem szereti a szilikonozott szépségeket, és azért itt láthattunk olyat is. Elárulta, hogy különösen büszke a Corvinus Egyetemről és a Nyíregyházi Főiskola "felhozatalára", hisz ő is ebben a két intézményben koptatta a padokat egyszer. Kedvence azonban nem jutott be a döntőbe - tudtuk meg a szomorú hírt a műsorvezetőtől.

Akik a legjobban sugároztak

Gáspár Henriettnek viszont nagyon is sikerült bekerülnie a tizenöt lány közé, bár a verseny előtt még nem tartotta száz százalékig esélyesnek magát a döntőbejutásra: "Nem vagyok egó, nem fogom azt mondani, hogy benne leszek. Nagyon sok szép lány van szerintem, ez a zsűritől függ, hogy kiket válogatnak be" - adott példát realitásérzékére. A továbbjutók között van a tavalyi versenyről már jól ismert Komenda Mónika is, aki minden bizonnyal most is jó eséllyel indul majd a döntőben.