Ha Jean Harlow elavult hajszínét kedveli, szavazzon az emlékfrizura viselőjére, de ha a dancediszkó-robbanás érintette meg, akkor is talál megfelelő szépségkirálynő-jelöltet eredeti szemöldökkel is. A Főiskolák Szépe verseny döntős mezőnyéből válassza ki az Ön királynőjét. Legfeljebb a zsűri meg az sms-szavazók döntenek majd máshogy a csütörtöki döntőn.

Balázs Tünde

Debreceni Egyetem 1982. február 21., 175 cm, 80-65-80.
Csepregi Éva nyolcvanas években megteremtett stílusához igazodó szőke védőnőről az alábbi bemutatkozó szöveg jelent meg: „Tünde nyüzsgő csaj, aki szabadidejében beteg gyerekek mellett segédkezik.” Képei alapján Balázs Tünde láthatóan a napozás káros hatásaival is tisztában van, és újból divatba szeretné hozni a tejtermékeket idéző bőrszínt.

Bertalan Edina

Szolnoki Főiskola, 1985. december 19., 169 cm, 93-64-93.
A vendéglátást és szállodaipart tanuló főiskolás kedvenc tantárgya a statisztika. Korábban versenyszerűen aerobikozott, de szabadidős tevékenységei nem meglepőek; saját bevallása szerint a jó társaságot és a bulikat szereti. A bemutatkozó képei alapján a vörös hajú versenyzőhöz közel áll azt art deco műkörömépítés, és a műve Freddy Mercury egykori viseletéhez hasonlóan fekete.

Gáspár Henrietta

Budapesti Kommunikációs Főiskola, 1988. március 18., 168 cm, 93-63-81.
„Henrietta egy mindig mosolygós lány, aki hosszú évek óta síel és táncol” – tudjuk meg a tupírozott hajú versenyzőről a bemutatkozó szövegéből. Az elődöntőn a riporterünket ugyan nem avatta be a sítánc rejtelmeibe, elmondta viszont, nem volt biztos volt abban, hogy a döntős csapatba bekerül, és ezt egy aranyigazsággal magyarázta. "Nem vagyok egó, nem fogom azt mondani, hogy benne leszek. Nagyon sok szép lány van szerintem, ez a zsűritől függ, hogy kiket válogatnak be." Ezután csak azt a témát nem érintettük a vele folytatott beszélgetésből, hogy a médiában szeretne elhelyezkedni.

Katona Anikó

Szolnoki Főiskola, 1984. október 20., 170 cm, 86-60-86.
A tájgazdálkodási mérnök szakirányon tanuló diáklány ismerős volt nekünk a tavalyi ősz legszürreálisabb versenyéről, a Miss Carpaticáról, ahol harmadik helyezést ért el a zömmel román versenyzőkkel tarkított nemzetközi mezőnyben. Gyakorlásképp a Miss Internet Hungary-n is indult a hip-hop táncos versenyző, míg végül eljutott az okos lányok döntőjébe. Katona Anikó a szépségversenyeken elért helyezések mellett a diplomákat is gyűjteni szeretné: pénzügy és marketing szakirányon tanul.

Király Patrícia

Szent István Egyetem, 1987. augusztus 22., 168 cm, 86-60-90.
Jean Harlow, mára kicsit elavult, fehérszőke hajszínét viselő versenyzőről azt kell elsősorban tudni, hogy szereti az állatokat. Reméljük a döntőn a bálnavadászat ellen szól majd, tudva, hogy egyéb nagy célokat említeni már üres klisévé vált. A diáklány építészmérnöknek készül, és a mai trendeknek megfelelően szereti a pókert, ugyanakkor a fizikai sportokban is kiveszi a részét kemény triatlon edzéseken. A városban motorral közlekedik, és a dugónál is nagyobb megmérettetésként tekint a modellkedésre.

Komenda Mónika

Eötvös Loránd Tudományegyetem, 1985. augusztus 5., 173 cm, 87-62-92.
Az orosz szakon tanuló versenyző bemutatkozó szövegének eredetiségét nem kell fárasztóan hosszan méltatnunk. „Móni vidám, életrevaló lány, szereti a társaságot és a nagy bulikat.” A versenyző már bizonyított, amikor meghódította Répcelakot.A győzelem után csodás interjút adott, ebből idézünk. „Szeretek szerepelni, de inkább énekelek. Több éve magánórákra járok, és ami a szereplést illeti, ez jobban is érdekelne. Persze azért valamilyen szinten vonz a média, de nem szerepelnék egy lottósorsoláson.”

Kovács Diána

Zsigmond Király Főiskola, 1986. június 24., 170 cm, 85-65-85
Biztos kitalálták már a kommunikáció szakos versenyző bemutatkozó szövegét, „Dia élvezi az életet, sokat bulizik a kondi és a tanulás mellett.” A versenyző rövid portréjának megírása bizonyára nem lehetett egyszerű, lévén sem a különlegességeit, sem a hétköznapitól eltérő tevékenységeit nem lehetett kiemelni, legfeljebb átlagon felüli műkörmét lehetett volna, és azt, hogy két kezén összesen nyolc ezüst gyűrűt visel.

Mátyás Erika

Budapesti Gazdasági Főiskola, 1985. július 19., 172 cm, 90-64-92.
A szőke-barna kreációt kedvelő versenyző könyvizsgálónak készül, és tanulmányait aerobikedzéssel vezeti le. A diák nem kisebb nívójú eseményen edzette magát a színpadi szereplésre, mint a patinás Fonyód szépe versenyen, amelyről legfeljebb csak a balatonicsajok.hu portálon emlékeztek meg. Mátyás Erika emlékezetes, és rendhagyó ünneplésre készül, a döntő napján van ugyanis a születésnapja.

Nagy Tímea

Budapesti Gazdasági Főiskola, 1985. szeptember 25., 171 cm, 89-63-90.
A tőzsde-rajongó külkeres diák azon lelkes, magyar szőkeségek közé tartozik, akiket az olasz férfiak mediterrán sármja mélyen megérint. A versenyző úgy döntött, az iskola befejezése után hosszabb időt tölt majd Olaszországban, ahol többek közt a nyelvet gyakorolja. Az olaszok mellett a kiskutyákat is nagyon szereti, egy 15 éves törpe uszkárral él.

Orosz Judit

Debreceni Egyetem, 1983. október 7., 175 cm, 88-64-90.
A képei alapján az ábrázoló geometria szakos hallgató szemében értelem sugárzik. A versenyző járt már a konkurenciánál is, 2005-ben a Miss Universitas második helyezettje lett, de az érdeklődők a Miss Balaton mezőnyében is láthatták már. Nem titkolja, hogy ezek a megmérettetések a hobbijai közé tartoznak. A bemutatkozó szövege szerint ezenkívül utazni és sütni szeret a legjobban.

Pagács Gabriella

Budapesti Gazdasági Főiskola, 1986. január 29., 171 cm, 92-69-90.
A barna hajú versenyző arca a kilencvenes évek dancediszkó-robbanásának idején feltűnt énekesnőkét idézi, de annyiban mindenképp innovatív személyiség, hogy szemöldöke eredeti. A mezőny egzotikus indulója első alkalommal nevezett szépségversenyen. A külkereskedelmi szakon tanuló diáklány kedvenc elfoglaltsága, hogy más nemzetek kultúráját igyekszik megismerni.

Szőke Csilla

Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola, 1986. szeptember 30., 173 cm, 86-62-88.
A romantikus felsőoktatási intézmény tanítószakos hallgatója Coco Chanel-féle frufrut visel, amit a divat nagyasszonya úgy alakított ki magának, hogy egy alkalommal hajsütővassal véletlenül megpörkölt egy tincset. A versenyző saját bevallása szerint barátnőjével szereti az idejét eltölteni, és – alázattal újból begépeljük - szeret sportolni, utazni, bulizni. És persze imádja a nyarat.

Túri Lilla

Budapesti Gazdasági Főiskola, 1987. október 13., 170 cm, 89-67-94.
Végre egy kreatív hobbi: a pénzügyi és számviteli tanulmányait folytató diáklány enni szeret szabadidejében. Az ételeket ő készíti nagy részben, és kutyái táplálására is nagy gondot fordít. A képe alapján sejthetően nem ellenzi a vendéghajviseletet, ahogyan a nagy méretű kiegészítőket is kedveli. Az internetes referenciák alapján még nem indult szépségversenyen.

Vigh Adrienn

Kodolányi János Főiskola, 1985. május 22., 171 cm, 87-60-89.
A idegenforgalmi szakon tanuló hirtelenszőke diáklány éppen egy pécsi hotelben tölti a gyakorlati idejét, de ha pihenésről van szó, akkor Spanyolországba utazik. Állítólag remekül táncol, amit majd a döntőben is megmutat. A képei alapján fodrásza kérésre sem szívesen fésülte volna meg, ennek ellenére a versenyző élvezte a fotózást.

Zsiga Melinda

Eötvös Loránd Tudományegyetem, 1985. december 7., 167 cm, 86-65-93.
A tanító és óvónő szakos hallgató állandóan vásárolna, ha tehetné. Egyéb függősége a bemutatkozó szövege alapján nincs. Ha már minden elé került apróságot megvett, akkor a barátaival tölti az idejét, vagy sportol. Ha a Főiskolák Szépe verseny mexikói vagy brazil világdöntővel folytatódna, akkor ez a versenyző lenne a biztos befutó.