horoszkóp

Képpel, névvel teszik közzé a legtöbb gyerektartással tartozó texasiakat

2006.12.15. 16:01
94 ezer dollárnyi gyerektartással lógott elvált feleségének az a férfi, akit kedden lakossági bejelentés alapján tartóztatott le a pasadenai rendőrség. A hatóság külön forróvonalat üzemeltet a legkeresettebb gyerektartás-nemfizetők feljelentésére.

Jesus Maria Silva 1994-ben vált el, a bíróság havi 480 dollár gyerektartás fizetésére kötelezte. A férfi ennek azóta sem tett eleget, a felhalmozódott tartozás, ennek kamatai és a jogi eljárás költségei azóta tekintélyes összegre rúgtak. A férfit ez alapján a hatóságok körözték, sőt felvették a Legkeresettebb Gyerektartás-nemfizetők listájára, és mindössze 24 órával ezután sikerült is letartóztatniuk.

"Jesus Silva többé nem bújhat ki többé a gyerektartás fizetése alól" - fogalmazott elégedetten a Greg Abbott texasi ügyész a KPRC rádióállomás Helyi hírek című adásában.

Silvát egy telefonáló jelentette be a pasadenai rendőrség által körözött gyerektartás-nemfizetők bejelentésére létrehozott telefonszámon. A bejelentő hétfőn látta a férfi ellen kiadott körözési felhívást a tévében, ekkor hívta a forróvonalat. A rendőrség azonnal kivonult a megadott címre, ahol "incidens nélkül" sikerült elfogniuk a megrögzött nemfizetőt.