A malájok szexelnek a legtöbbet

MTI
2004.04.21. 17:00
Az osztrákok szeretik a legjobban hálószobájukat, de ritkán szeretkeznek benne. A malajziaiak gyakran pásztoróráznak a hálójukban, viszont keveset alszanak benne.
Egyebek között ezek annak a nemzetközi hálószoba-felmérésnek az eredményei, amelyet az Ikea svéd bútorgyár rendelt meg a Gallup Intézettől.

Benn és kinn

A vállalat arra volt kíváncsi, hogy milyen gyakran használják az emberek hálószobáikat különféle tevékenységekre Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában. Svédországban és Izlandon a lakosság 72 százaléka szeretkezik hálószobáiban, Kínában az arány viszont csak 20 százalékos. Az észak-amerikaiaknál azoknak az aránya húsz százalékos, akik a hálószobán kívül szeretkeznek - de, hogy hol, arra nem tért ki a felmérés.

A malajziaiak szexuálisan a legaktívabbak: 43 százalékuk azt mondta, hogy naponta szeretkezik hálószobájában. Ugyancsak ők a legkevesebbet alvók: átlagosan 6 óra 36 percet szunnyadoznak hálóikban, míg a felmérés során megkérdezett két és fél kontinens összes válaszadóját tekintve az "alvásvilágátlag" ennél mintegy félórával hosszabb.

Az osztrákok szexuálisan lanyhák, de ők a legelégedettebbek hálószobáikkal. A hálószobáik szeretetének toplistáján a második helyen a belgák, a harmadikon pedig a svájciak állnak. A legkevésbé az oroszok elégedettek hálóikkal.

Ki mint veti

Ami a beágyazást illeti, a világháló-felmérés szerint az emberek háromnegyede naponta bajlódik ezzel.

A vizsgálódás a következő hálószobatitkokat fedte még fel: az ágybetétüket, matracukat gyakrabban cserélők aktívabbak nemi téren, a leggyakoribb felszerelési tárgy a világ hálószobáiban pedig a vekker.