horoszkóp

Rezgő csípők és bikinis turisták a bevásárlóközpontban

2004.09.10. 12:12
Hastáncpartyval egybekötött szépségversenyre látogattak el a Velvet riporterei egy bevásárlóközpontba. Volt ott minden, Harsányi Leventétől Antal Imréig.
"Nem azért járok szépségversenyekre, mert modell akarok lenni, és így szeretném elérni, hogy felfedezzenek. És nem is azért, mert szeretek szerepelni, hogy a családom büszke legyen rám. Csak a díjak érdekelnek. Itt nincs autó, de van utazás" - mondta kolleganőnknek a Kaméleon Klub bejáratánál egy rózsaszín sminkben dohányzó, zsebkendőnyi felsőt viselő lány azt a látszatot keltve megfigyelőinkben, hogy a Miss Tourism World döntős mezőnyében szerepel az est folyamán. A lányt azonban később nem láthattuk.

Miss Mammut

A meghirdetett welcome koktélt is hiába kerestük, miután megtettünk egy nagyobb kirándulást a Mammut II. bejáratától, a fogyasztási vágyat serkentő logikával felépített mozgólépcső-rendszeren keresztül a manzárdhelyiségbe. Odafelé menet riporterünk több tucat kiéhezett férfihordát látott az objektum felé közeledni, de hála az égnek, a járókelőkre nem jelentettek veszélyt.

"Klubtag vagy, vagy hozzátartozó?"- kérdezte a biztonsági őr. Újságírónk egyik kategóriába sem illeszkedett, ennek ellenére könnyen bejutott a rendezvényre. Azon túl, hogy a klubban a turisztikai műfaj magyarországi szépét keresték, a Miss Tourism World szervezete több más versenyben is érdekelt. A csapatuk szervezi a Model of The World, a Miss Bikini World, a Model Of The Universe, a Miss Internet versenyeket, valamint ezeknek európai, és férfiváltozatát. Feltételezhető, hogy a bejáratnál dohányzó lánnyal ellentétben a többi döntős a karrierje fontos állomásának tartja ezt a fordulót.

Hastáncos szubkultúra

A hangulat is a szépségversenyek hagyományait idézte. Műkedvelő öregúrból ugyanis legalább annyi tette tiszteletét a helyszínen, mint a kehidai élmény fürdőben utószezonban. Sötét öltönyük elnyelte a plafonról cikázó diszkó fényeket. A férfivendégek egy része szirupos koktélt, Mai Tait, vagy Pina Coladát ivott.

"A hastánc engem jobban érdekel, mint a szépségverseny. Táncolni jöttem. Eddig mindig a ligetben, vagy külvárosi művházakban tartották a hastánctalálkozót, most van először normális helyen. Igaz persze, hogy a hastánctanfolyamok egy részét panellakásban tartják, de azt nem kell komolyan venni. A profik profi körülmények közt táncolnak" - tartotta fontosnak említeni riporterünknek egy negyvenes nő, aki felkunkorodó orrú papucsot viselt, és kolléganőinkkel közös asztalt bitorolt el, amelyet a foglalás szerint Árvai úrnak tartottak fenn. Árvai úr, úgy látszik nem jött, asztaltársunk pedig lassan belátta: itt nem sok lehetősége lesz igénybe venni a hasizmokat.

Szórakoztatás

A rekeszizmokat sem terhelte túl, mert a színpadon ezalatt futó Antal Imre-szám sajnos nem vidította fel túlságosan a közönséget. A Fábry-technikára épülő, kis színesekből kirakott sztorizás alatt a zsűri nem foglalta el asztalát. Az egyik néző szerint nagyon kínos volt, hogy hátul nem lehetett hallani Antal biografikus jellegű poénjait - bár ezeket már valószínűleg mindenki kívülről tudja - de a művész úrnak ez biztos nem esett jól.

A műsorvezető Harsányi Levente volt, akinek az egyik poénján majdnem nevettem, a másikon pedig nem illik, mert egy fogyatékkal rendelkező személyt nem illik kinevetni. Harsányi ugyanis az egyik felkonfban sajnálkozását fejezte ki, hogy Stevie Wonder nem láthatja ezeket a gyönyörű lányokat.

Jutka nyert

A Miss Tourism World magyar fordulóját, és a törökországi utazást Bokor Jutka nyerte. Ő a most látott tizenöt döntős közül lett a legjobb. Jutka tizenkilenc éves és most kezdi az orvosi egyetem nulladik évfolyamát. Jelenleg egy gyógynövényekkel foglalkozó cégnél dolgozik menedzserként. A második helyezett, Móczár Ildikó lett, aki olvasóinknak már ismerős lehet a Miss Hungary egri elődöntőjénaz öltözőben előadott erotikus műsoráról. Harmadik helyezettnek Gyetlán Annát választották.

A zsűritagok között helyet foglalt Steve, háromszoros világbajnok electric boogie-s is. Ismerős volt az arca, ezért eleinte azt hittük róla, hogy ő Laci vagy Szabi, valamelyik ValóVilág győztes. A zsűri elnöke Dr. Sütő Enikő, volt modell, jogász, miegymás, a szép fiatal lányok szakértője bennfentesként fecsegett Ungár Anikó bűvésznővel. Zsűrizett még a dúskeblű Zsíros Anna is, a Miss Cyberspace Hungary korábbi győztese.

Kama-kama-kaméleon

Az esemény vendégei, mint megtudtuk, a Kaméleon Klubban tartott különböző szépségversenyek szokásos közönsége volt: öregedő, de jó formában lévő urak, viszonylag helyes srácok csúnya kövér barátnőikkel, Penthouse-hoszteszlányok, indiai diplomaták, és pár elegáns vendég. De akadtak olyan hölgyek és urak, akik csak egy kis társastánc kedvéért ugrottak be. Nekik elég sokat kellett várniuk, mert a műsorszámok helyenként túl hosszúra sikeredtek.

A műsorfolyam abszolút fénypontja Fülöp Enikő volt, az egyetlen magyar női electric boogie-s, aki olyan szép volt, hogy ha indul, bizonyára megnyeri a versenyt. Bár nagyon jól nyomta a boogiet, de show-ja messziről úgy hatott, mintha a fiatal Eva Herzigovába kettőhúszat vezettek volna. Tény, hogy nem mindennapi látvány egy Kraftwerkre tagjait himbáló gyönyörű lány a színpadon.