Nem sokáig volt látható az afgán televízióban Salma, a nyolcvanas években országosan népszerű énekesnő: bár, mint jelentettük, hétfőn tíz év után először műsorra tűzték egy klipjét, a legfelső bíróság tiltakozása nyomán a televízió pénteken bejelentette, hogy felhagy az afgán művésznők szerepeltetésével.

Az afgán tévé műsorigazgatója pénteken közölte: "A jelenlegi körülmények nem teszik lehetővé, hogy a közszolgálati televízióban énekesnők lépjenek fel."

Salma hétfőn egyik korábbi slágerét, a Hontalanul című népi balladát adta elő, egyszerű vörös-fehér blúzban, haján selyemkendővel. Alig néhány perces szereplése azért is keltett feltűnést, mert főidőben, közvetlenül a hírek után mutatták be videóklipet. "Talán egy kissé elsiettük e felvételek sugárzását, mivel továbbra sem elfogadhatók bizonyos konzervatív körök számára, amelyek még nagy befolyással rendelkeznek" - mondta a tévé képviselője.

Az afgán nők helyzetével foglalkozó miniszter, Habiba Zorabi a maga részéről elítélte a legfelső bíróság beavatkozását, amely ellen nőszervezetek és emberjogi aktivisták is tiltakoztak.