Az egyedülálló és a családtól kicsit elszakadva pihenni vágyó nők ma már télen is megtalálhatják a nekik szóló programokat: az ausztriai St. Anton környékén nagy sikere van a Csak nőknek! jelszóval szervezett sítúráknak. A jelentkező hölgyek valóban csak pihenni akarnak, nem pedig sí-divatbemutatót tartani, férjet fogni vagy a gyerekre vigyázni egész nap.

A délelőtti síelést és napozást délután kozmetikai kezelések, masszázsok, relaxációs tréningek és stresszoldó programok követik. Nagyon népszerűek a kevésbé az egészség és fittség jegyében szervezett, de annál szórakoztatóbb hölgyprogramok, mint a pezsgőkóstolás vagy a helyi specialitások elkészítésének megtanulása.

A nők igazán csak akkor tudnak pihenni, ha család nélkül érkeznek - vallják a program szervezői. Az elfoglalt női vezetők, ha valóban pihenni akarnak, akkor nem óhajtanak reggeltől estig kisminkelve és a legutolsó divat szerint felöltözve napozni és flörtölni a menedékházakban, hanem egymás között, kötöttségek nélkül szeretnének felfrissülni.