A víg kedélyű férfiak teszik a legnagyobb hatást a párkereső német nőkre. A Gewis hamburgi közvélemény kutató intézet által a "GQ" férfi magazin megbízásából elvégzett felmérés szerint ugyanis a megkérdezett nők 35 százaléka számára párkereséskor legfontosabb kritérium a víg kedély, míg a jó megjelenést csak 24 százalékuk sorolta az első helyre.

Az értelem a nők 16 százaléka számára elsőrendű követelmény a férfivel szemben. Az anyagi helyzet a megkérdezettek szemében nem túl jelentős: kilenc százalék a munkahelyet, öt százalék pedig a jövedelmet tekinti elsőrendű kritériumnak párkereséskor.

Ami az erotikát illeti, a német nők a felmérés szerint meglehetősen erkölcsösek: a megkérdezetteknek csupán egy százaléka akarja már az első találkozás után az ágyban kikötni álmai lovagjával. Igaz, minden harmadik nő beismerte, hogy már korán, az első találkozáskor beveti céltudatosan bájait és "csábítónak" mutatkozik. Minden ötödik nő nem akar arra várni, amíg a férfi aktív lesz, hanem inkább maga megy át támadásba.

Az 1078, 20 és 50 év közötti megkérdezett német nőnek mindössze három százaléka állította azt, hogy az első találkozáskor tudatosan mutatott zárkózott magatartást.