Az Ibizán nyaraló férfiak egy negyedének, a nők közül pedig minden hetediknek több szexuális partnere is van a nyaralás alatt - derül ki egy felmérésből, melyben 1500, tizenhat és harmincöt év közötti férfit és nőt kérdeztek meg. Az Ibizáról visszatérő férfiak 11, a nőknek pedig 6 százaléka vallott úgy, hogy a nyaralás alatt több mint hat szexuális partnere is volt.

Évente 250 000 brit fiatal tölti szabadságát Ibizán, akikre szintén kicsapongó szexuális élet és droghasználat jellemző. A vizsgálatok alapján ugyanakkor a szexuális úton terjedő betegségek száma is nőtt a külföldön nyaralók között. Bár a partner nélkül külföldre utazóknak mindössze a fele mondta, hogy szexuális kapcsolatot létesített a nyaralás alatt, az óvszer használatara alig több mint 60 százalékuk figyelt oda.

Az elmúlt három év felméréseiből az derül ki, hogy a fiatalok egyre kevesebb figyelmet fordítanak a biztonságos szexre, és szakértők szerint a helyzet odáig fajult, hogy a hatóságoknak, és az éjjeli klubok tulajdonosainak is cselekedni kell annak érdekében, hogy megvédjék a külföldön nyaralók egészségét.

A felmérésből az is kiderül, hogy az Ibizára utazók 17 százaléka kifejezetten a szex miatt választotta uticélként Ibizát, míg 71 százalékuk a zene miatt ment oda. Szakértők szerint tehát Ibizán cserélődik ki a legtöbb szexuális úton terjedő betegség az országok között.