A Bálint-napi hagyományos virágkiállítás és -vásár alkalmából már péntek délben sokan álltak sorban a Mezőgazdasági Múzeum előtt, hogy megtekintsék a tavaszi bemutatót.

Idén minden eddiginél több virágkötő mester hozta el kompozícióit a Bálint-napi kiállításra. Rajtuk kívül sok fiatal, köztük jelentős számban vidékiek is kiállítanak - tudta meg az MTI munkatársa Gombás Attilától, a Magyar Virágkötők és Virágkereskedők Szakmai Egyesületének elnökétől a pénteki megnyitón. Ezúttal a fiatalok mestervizsgáját összekötötték a hagyományos tavaszi rendezvénnyel.

A sztár a rózsa, ám a kompozíciók jelentős részében helyet kaptak a tavasz jellegzetes virágai, mint a tulipán, a krókusz, a jácint, a nárcisz, a fürtös gyöngyike. Különleges orchideákat, tillandsiákat és húsevő cserepeseket is lehet vásárolni. Az idei kiállítás színvonala, ha lehet, még magasabb, mint a tavalyié. A magyar virágkötők tudása nemzetközileg is elismert, amit több világbajnoki helyezés is bizonyít.

A belépőjegy ára levásárolható, és ugyanannyi, mint tavaly volt. A rendezők vasárnap estig mintegy tízezer látogatóra számítanak, főleg, ha marad a kellemes tavaszi idő - tette hozzá Gombás Attila.