A Szocialista Internacionálé nőtagozata nyilatkozatot fogadott el, amelyben felszólítja a kormányokat, iktassák törvénybe azokat az eszközöket, amelyek megvédik a nők jogait és elősegítik azok érvényesülését - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gurmai Zita (MSZP).

A nyilatkozat felszólítja a nemzeti kormányokat, hogy vezessenek be széles körű, a nők elleni erőszakot tiltó törvényeket - számolt be az MSZP nőtagozatának elnöke a Szocialista Internacionálé nőtagozatának Madridban tartott ülésén történtekről.

Gurmai Zita ismertetése szerint a nyilatkozat tartalmazza, hogy a kormányok járuljanak hozzá a megfelelő források biztosításához a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem minden fontos területén, például átfogó programok szervezésében. "Bátran fel kell vállalni ennek a képviseletét" - fogalmazott a szocialista politikus a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelemről és az esélyegyenlőségről.

Ez utóbbiról szólva közölte, az MSZP-frakción belül megalakul az esélyegyenlőséggel foglalkozó munkacsoport, amelynek vezetője Vadai Ágnes lesz.