Lombikban fogant, fiú csecsemőnek adott életet Indiában egy 64 éves asszony, akinek ez az első gyermeke, és a baba megszületésével a világ egyik legidősebb első szülő nőjének számít. A menopauzán mintegy húsz éve túljutott Papathiammal Szubramaniam méhébe egy 30 éves rokonának petesejtjét ültették, amit az asszony férjének spermájával termékenyítettek meg.

A kisfiú, aki a Madrásztól 500 kilométerre lévő dél-indiai Erode város egyik kórházában, kilenc hónapra, császármetszéssel látta meg a napvilágot, jól van, és egészséges. Mivel azonban mindössze 1,75 kilogramm súlyú, jelenleg inkubátorban van, szigorú megfigyelés alatt. A körülményekhez képes jól érzi magár édesanyja is.

Papathiammal Szubramaniam és férje 47 éve házasok, de a évtizedek során gyermekük nem született. Bár az asszony cukorbetegségben és magas vérnyomásban szenved, terhessége és a szülés probléma mentesen zajlott le.

Szubramaniam asszony a maga 64 évével nem sokkal marad el a világ legidősebb frissen szült asszonyától, a 65 esztendős, ugyancsak indiai Szatyabhama Mahapatrától, aki tavaly áprilisban, - 26 éves unokahúga petesejtjének férje spermájával történő megtermékenyítése révén - egészséges három kilós kisfiúnak adott életet. A nagymamakorú anyukák között ugyancsak dobogós egy olasz nő, aki 1997-ben, 63 évesen vállalkozott gyermekszülésre.