Amerikai sztárfodrászok és sminkmesterek mutatták be a legújabb frizura és kozmetikai irányzatot a hétvégén a Stella Nemzetközi Divatfórumon a Budapest Kongresszusi Központban. A legnagyobb közönségsikere a Mátrix című filmek magyar származású sztárfodrászának, Dan Csicsainak volt, aki vadító vörös csíkokat varázsolt percek alatt a modellek hajába. Az amerikai hajfestékcég most akar betörni a magyar piacra, aminek valószínűleg nem lesz akadálya, a szakmai közönség ugyanis nagy tapssal fogadta az izgalmas hajshow-t.

Nagy sikere volt a Szarka-Varga csapat bemutatójának is. Ők fekete muszlinba burkolt fejű manökeneket sminkeltek ki hol vadmacskának, hol zebrának és változtatták át hajukat teljesen forradalmi vágásstílussal és festéssel. Nem csak lányok, hanem fiúk is felvonultak a kifutón provokatív elemekkel "fűszerezve" a látványt. A Változás és átváltozás című produkció alkotóiból kiemelkedett Szarka Szabolcs és Baranyay Alfréd munkája.

Ami a frizurairányzatot illeti, a vörös még mindig uralkodó, különösen csíkos formában, főleg fekete hajba és szőkébe. A trendi vágás most aszimmetrikus, a frufru a fél arcot takarja. Nagy hangsúlyt fektettek a résztvevők a hajhullás megállításának témájára, több trichológus, hajdiagnosztikával foglalkozó orvos is jelen volt a kozmetikai szakma seregszemléjén. A leghatásosabb hajhullást megállító terméknek az új System Recept nevű - sampon, pakolás és ampulla - kollekció ígérkezik.