A német melegek Szűz Mária-kegyhelyen parádéznak

MTI
MTI
2004.03.03. 10:13
A katolikus egyház heves tiltakozása ellenére végig akarnak vonulnak a melegek Németország legjelentősebb Mária-búcsújáróhelyén, a bajorországi Altöttingen a homoszexuálisok idei világnapján, július elején.

"Hallatlan provokációnak" és a "hit kigúnyolásának" nevezte a zarándokhelyen tartandó parádét Wilhelm Schraml passaui püspök. Az egyházi vezető felszólította a Zöldek helyi szervezetének elnökét, Thomas Grahammert, hogy "a zarándokokkal és Altötting lakosaival való tolerancia jegyében" mondják le a július 3-i felvonulást.

"Nem is vártunk más reagálást a katolikus egyház részéről" - kommentálta a püspöki állásfoglalást az önkormányzati politikus, aki közölte, hogy a tiltakozás ellenére megtartják a büszkeségnapi felvonulást a Szűz Mária-kegyhelyen. Szerinte a melegparádénak tanúsítania kell, hogy Altötting a széles látókörű polgárok városa.

Évente egymillió katolikus hívő zarándokol el a 15 ezer lakosú bajor városkába, amely a franciaországi Lourdes-dal és a portugáliai Fatimával a világ legjelentősebb Mária-búcsújáróhelyei közé tartozik.