Az angliai krikett csapatok ősi hagyománya, hogy szünetben a hazai pályán játszó csapat meghívja az ellenfelet egy teára, amelyet a tea lady szervíroz fel.

Angliában a krikett, a foci és a tea igazán fontos dolgok: nem lehet velük viccelni. A tea ladyk azok a hölgyek, akik pontosan tudják, milyen hőfokú legyen e szent nedű, mikor ideális a tej és a tea aránya, és hogy bizonyos alkalmakra milyen teát, milyen porceláncsészében, milyen tányérral kell felszolgálni - tudatja az egyik magyar fitness szakmagazin.

A teázásra a szakszervezet által kikövetelt és szabályozott munkaszüneti idő jár. Maga a tea time azonban nem egyszerűen teázás, hanem életforma is egyben, amelynél minden apró részlet számít. Például az is, hogy milyen szendvicset szolgálnak fel: a hagyományos, kicsi, háromszögletű - a királyi házban felszolgált májpástétomos, uborkás fajtákhoz hasonlóak - a legdivatosabb, de gyakran kínálnak süteményeket, tortácskákat, bonbonokat is.

Az üzleti életben más lehet a teázás szertartása a tárgyalások előtt és után, és az sem mindegy, mekkora volt az üzletkötés jelentősége.

Nagy-Britanniát állítólag a tea tette nagyhatalommá: az, hogy forralva itták a vizet és bele teafüvet szórtak, milliókat mentett meg a forralatlan víz okozta fertőző betegségektől.