Szeptemberben Bev Kirk Cincinnati-i művész egy nemzetközi gazdasági konferencia alkalmából hatalmas szárnyas malacot faragott szappanból a helyi konferenciaközpont elé, ezzel jelképezve Cincinnati gazdasági életének két fontos elemét: a szappangyártást és a sertéstenyésztést. Sudsie, a malac most Nicaraguába indul, ahol a helyi gyerekek számára népszerűsíti a kézmosás fontosságát.

A "Tisztább világ - egészségesebb gyerekek" kampány az Amerikai-Nicaraguai Alapítvány és a Matthew 25 jótékonysági szervezet közös kezdeményezésére indult, és terveik szerint Közép-Amerika minden iskoláját szeretnék megismertetni a kézmosás népszerűsítését szolgáló kampányukkal. Ennek részeként például szappangyűjtési kampányt is kezdeményeztek, és a világ minden tájáról szívesen fogadják a szappanküldeményeket, amelyeket aztán szétoszthatnak a nicaraguai gyerekek közt. "Megdöbbentő, de egy ilyen mindennapi dolog mint a szappan milliók életét mentheti meg, megelőzve az olyan egyszerű de akár halálos következményekkel járó betegségek kialakulását, mint például a hasmenés" - nyilatkozta a Matthew 25 elnöke, Brian Bertke.

Bertke és szappanmalaca az elkövetkező hónapokban Nicaragua több nagyvárosát is meglátogatják majd, utolsó útja után pedig Sudsie, a szappanmalac kézmosószappanná darabolva, közvetlenül fogja szolgálni a kampány célját, a kézmosást.