Homoszexuális közegben játszódó tévéfilmsorozat forgatása kezdődött meg a prűd Vietnamban, amely újabban igyekszik nagyobb toleranciát mutatni a kisebbség iránt.

A vietnami állami tévéfilm stúdióban forgatott melegkrimi-sorozat Bui Anh Tan író, volt bűnügyi tudósító Nők nélküli világ című sikerregényén alapul. Mindegyik epizódban a rendőrök olyan bűnügyben nyomoznak, amelynek homoszexuálisok az áldozatai, vagy a tettesei, s a történetek főleg a férfiprostituáltak világában játszódnak.

Nguyen Khai Hung, a filmstúdió igazgatója szerint a Vietnamban eddig példátlan sorozattal megpróbálnak kielégíteni egy növekvő közönségigényt: a nézők szeretnének többet megtudni a melegek zárt világáról, amely még szigorú tabutéma a mélyen konzervatív erkölcsű kommunista országban.

A stúdió szándéka szerint a nagy feltűnést keltő, nemrég megjelent regényhez hasonlóan a tv-filmsorozat is segítené az embereket a homoszexuálisok jobb megértésében és elfogadásban. Vietnamban még mindig egy kalap alá veszik a homoszexualitást, mint társadalmi rákfenét a prostitúcióval, vagy a kábítószer-élvezethez kapcsolódó bűncselekményekkel.

A forgatást két hónapon belül befejezik, de nem tudni, hogy a nyilván nagy érdeklődéssel várt meleg bűnügyi sorozat mikor kerül adásba a vietnami köztévében, mert még sikerrel át kell mennie a cenzúrán is a kulturális és tájékoztatási minisztériumban.

A buktatók elkerülése végett a filmsorozat alkotói mindenesetre kerülték a "vietnami kultúrát, vagy közerkölcsöt sértő" képsorokat, így például nem lesznek férfiak közti szerelmi jelenetek az első vietnami melegfilmben.