Mobil tüdőszűrő-állomás létrehozásáért tartottak borárverést Székesfehérvárott, amelyet a Fejér megyei vállalkozók által néhány éve életre hívott Mecénások Társasága és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett; a 870 ezer forint kikiáltási áron árverésre bocsátott finom nedűk 1,557 millió forintért keltek el. A 75 tételben kalapács alá került mintegy 200 palack italt - köztük több muzeális értékű, azaz tíz évnél idősebb évjáratú bort - a Fejér megyei borrendek, néhány vállalkozás és magánszemélyek ajánlották fel a jótékony célra.

Az árverést a Dum Spiro Spero Légzőszervi Betegek Gyógyításáért Alapítvány támogatására, a kistelepüléseken élők, az idős, valamint mozgáskorlátozott emberek vizsgálatára alkalmas tüdőszűrő busz ismételt üzembe állítására szervezték. Fejér megyében ugyanis 1987-től 2000-ig már üzemelt egy tüdőszűrő busz, amellyel évente 30-35 ezer ember vizsgálatát végezték el, mivel azonban a jármű kiöregedett, és alkalmatlanná vált a közlekedésre, a szűrőberendezést csak nehézkesen mozgatva tudják eljuttatni a vizsgálatok színhelyére.

Az új busz beszerzéséhez két éve 20 ezer dollárt ajánlott fel az Alcoa alapítvány, és vállalta, hogy ha sikerül összegyűjteni a jármű árát, önköltségi áron elkészíti a busz felépítményét. A tervek már készen vannak, és ha a borárverésen összegyűlt pénz fedezi a még hiányzó összeget, néhány hónap múlva újra munkába állhat a mobil tüdőszűrő-állomás.