Fára mászott egy meleg férfipár a New York-i Central Parkban, hogy szexbemutatót tartson tiltakozva az ellen, hogy környezetük nem tanúsít kellő megértést kapcsolatuk iránt.

A páros egyik tagja 32 éves, a másik csak 17. Utóbbi szülei igencsak megütközve fogadták fiuk viszonyát, mire a pár felmászott egy húsz méter magas vörösfenyőnek csaknem a tetejére. Hamarosan egész kis tömeget vonzottak a fa alá, a rendőrség is megérkezett, ám a pár órákon át megtagadta, hogy lemásszon. Fennhangon panaszkodtak, hogy a család nem érti meg őket, és egyebek közt orális szexbemutatóval szolgáltak.

A rendőrökre trágárságokat kiabáltak és ágakat hajigáltak. A rendőrség odáig ment, hogy felküldött egy embert a fára tárgyalni, aki üdítőket is vitt a furcsa párnak. Közben konstatálták, hogy a fa legvastagabb ágai is csak vagy tíz centiméter átmérőjűek, ezért sokáig aligha bírják majd a pár terhét, és hatalmas párnát fújtak fel a fa alatt arra az esetre, ha leesnének a "tiltakozók".

Az ötórás rábeszélés hatására végre engedő párt egyenként, hordágyon engedték le a fáról, s kórházba vitték, hogy kivizsgálják a két férfi elmeállapotát. A rendőrség az esetleges vádemelésről e vizsgálatok eredményének fényében dönt majd.