A női körülmetélés (FGM) ellen emel szót a legnagyobb osztrák női futóverseny, a dm Frauenlauf 2004 idei rendezvénye. Waris Dirie, az FGM élharcosa, az ENSZ jószolgálati nagykövete is rajthoz áll június 6-án Bécsben.

A női körülmetélés világszerte 120 millió nőt érint, a WHO adatai szerint negyedóránként megcsonkítanak egy lányt vagy asszonyt. A szomáliai születésű bestseller-szerző és amerikai szupermodell, Waris Dirie 15 éve harcol e kegyetlen gyakorlat ellen, amelybe ráadásul a nem steril körülmények miatt sok kislány bele is hal. A Raiffeisen Bank a futóverseny minden résztvevője után egy euróval támogatja Dirie alapítványát. Az ENSZ jószolgálati nagykövete június 6-án átveheti az Osztrák Női-futóverseny Díjat is, amelyet olyan nőknek ítélnek oda, akik példát és bátorságot, erőt adnak sorstársaiknak.

A Práterből induló, várhatóan mintegy 7.500 fős mezőny 5 és 10 km-es táv között választhat, az amatőr sportolók az internetről letölthető edzésterv segítségével kezdhetik meg a felkészülést.