Májusban elindult a Születés Hete Portál, mely a szülés, születés témakörében érdeklődő laikusoknak és szakembereknek nyújt folyamatos és széleskörű tájékoztatást. A portál gerincét heti rendszerességgel frissülő saját írások adják, amiket a várandósságtól, a névadáson át, a gyásztanácsadásig, az örökbefogadástól a meddőségi problémákig terjedő tanácsadói rovatok köré csoportosítanak - nyilatkozta Kozma Emese főszerkesztő a portált bemutató sajtótájékoztatón.

A szerkesztőség célja a várandósággal kapcsolatban felmerülő kérdésekben az informált döntés segítése. Fel kell hívni a leendő anyák figyelmét az általuk ismertnél jóval szélesebb körű lehetőségekre - mondta Haas György rovatvezető, az Országos Bábaszövetség tagja.

A szerkesztők felettébb ügyelnek a honlap szakmai színvonalára, amit az is fémjelez, hogy a hivatalos "szülész szakma" is pozitívan fogadja az oldal létrejöttét. A tájékoztatáson kívül a portál célja összehozni a hivatalos és az alternatív módszerek képviselőit - mondta el Prokopp Dóra gyermekorvos, aki népszerűségét felhasználva magára vállalta a "portál arcának" szerepét.