Öt vállalat kapta meg a Családbarát Munkahely címet

MTI
MTI
2004.06.10. 15:11
A Családbarát Munkahely idei pályázatának díjait Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter és Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára adta át csütörtökön Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián. A kitüntetéseket költségvetési szervezetek, illetve vállalati kategóriák szerint a dolgozók igényeihez igazodó munkaidő- beosztásért, a hatékony előmenetelt elősegítő képzésért, továbbá a gyermekgondozási szabadságon lévőkkel való kapcsolattartásért és más családbarát szociális intézkedésekért adományozzák.

A bírálók az idén öt vállalatnak ítélték oda a Családbarát Munkahely címet. Az esélyegyenlőségi miniszter aláhúzta, hogy ma már nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is fontos, hogy össze tudják munkahelyi tevékenységüket hangolni családi életükkel. Azok a jó munkahelyek, amelyek ebben segítik a munkavállalókat. Odafigyelnek a vezetői posztok betöltésénél a nemek arányára, továbbá alkalmazzák a rugalmas munkaidőt, valamint a távmunkát - sorolt Lévai Katalin néhány olyan kritériumot, amely alapján a munkavállalók jobban érezhetik magukat munkahelyükön.

A Családbarát Munkahely díjjal évek óta azokat az intézményeket és cégeket ismerik el, amelyek példamutatóak a munkavégzés eredményességét és a családi kötelezettségek teljesítését egyaránt biztosító munkáltatói intézkedések területén. Ennek szellemében az idén kisvállalati kategóriában első díjat kapott a törökszentmiklósi Polgár-Társak 2000 Kft.; középvállalati kategóriában a dunaújvárosi FerrInfo Rt.; nagyvállalati kategóriában a siófoki székhelyű Dunántúli Regionális Vízmű Rt.; a költségvetési szervek kategóriájában megosztott első díjat kapott a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal, továbbá az Észak-magyarországi Regionális Munkaerőfejlesztő és Átképző Központ.