A Motiváció Alapítvány a SZTÁV Rt.-vel közösen elindította a mozgássérültek részére szervezett számítógép-kezelői tanfolyamot. A tanfolyamon résztvevők, mozgássérültek. A hallgatókkal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekében az oktató is kerekesszékes mozgássérült.

A képzés célja, hogy a számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az adott területhez kapcsolódó irodai és ügyviteli munkában, a gazdálkodó egységek tartalmi és adminisztratív munkájában alkalmazott számítógépes szoftverek alapszintű kezelésére, üzemeltetésére, használatára. Tudja kezelni az egyes számítógéptípusokat, legyen alkalmas rutinfeladatok végzésére. Ezzel nagyobb esélye legyen munkahely megszerzésére és a társadalomba való beilleszkedésre. Legyen képes olyan önálló feladatok megoldására is, amelyek a mindennapi tevékenysége során előfordulhatnak.

A hallgatók képzése tanfolyami rendszerű felnőtt oktatásban valósul meg. A képzési program módszerei a felnőttképzéshez illeszkednek oly módon, hogy a csoportmunkát, az egyéni képességeket és készségeket egyaránt fejlesztő, a folyamatos felkészülést ösztönző képzés valósul meg. A képzés során figyelmet fordítunk a munka melletti tanulás sajátosságai, a munkaidő-kihasználás és az egyéni tanulás összehangolásának lehetőségeire is. A képzési program egymásra épülő modulokból tevődik össze. Az elméleti előadások mellett a képzési program nagymértékben épít az egyéni gyakorlati munkára és a munkahelyi keretek között megvalósítható feladatokra.