Szoptatásjogi harcosok újabb győzelme

MTI
MTI
2004.08.12. 09:28
Szoptatásjogi harcosok tartottak nyilvános szoptatást egy amerikai kávéboltban, hogy kivívják: a Starbuck üzletlánc valamennyi boltjában szabadjon szoptatni. Vezérük Lorig Charkoudan, akit egy hónappal ezelőtt kért fel az üzletlánc egyik alkalmazottja egy merylandi boltban, hogy hagyja abba 15 hónapos kislányának nyilvános szoptatását, és vagy fedje el keblét egy pléddel, vagy folytassa a táplálást a vécében. Az asszony nem hagyta magát, és közölte, hogy Maryland államban törvény engedélyezi a szoptatást a Starbuck boltokban. A főnökség utasította az adott üzletet, hogy villámgyorsan kérjen bocsánatot a kismamától.

Charkoudan csatát már nyert, de háborút is akar - mármint nyerni. Ezért aztán összegyűjtött annyi szoptatós anyukát, amennyit csak tudott, és nyilvános kebelbőli táplálással nyomatékosítva követeli, hogy mind az 5582 Starbuck kávéboltban szoptathasson bárki, aki tud.

Az Egyesült Államoknak egyébként mintegy húsz államában törvény adta jog a nyilvános szoptatás. A Burger King gyorsétteremlánc tavaly engedélyezte összes egységében, miután hasonlóan harcias anyukával találta szembe magát egyik utahi éttermében.