Alice Cooper, a büszke amerikai republikánus horror-rocker éles kirohanást intézett Bruce Springsteen, Dave Matthews, a Pearl Jam, az R.E.M. és a többi zenész ellen, akik az október elsején induló Szavazz a változásra turnén egyértelműen a demokrata John Kerry elnökké választását támogatják és erre biztatják a koncertlátogatókat is.

Az 56 éves Alice Cooper a Canadian Pressnek nyilatkozva rock and rollal szembeni árulásnak nevezte az ellentétes oldalon álló kollégák kezdeményezését. A rocknak sosem lenne szabad ágyba bújnia a politikával - jelentette ki sommásan -, majd felidézte gyermekkorát: amikor a szülei a politikáról kezdtek beszélni, akkor ő a szobájába rohant és a Rolling Stonest kezdte bömböltetni.

Cooper, - aki gyakran jár sporteseményekre John McCain arizonai szenátor társaságában - azt mondta: amikor a Bush ellen szerveződő kampányról hallott, undort érzett a rocksztárok iránt, azokat meg egyenesen balfácánoknak tartja, akik tőlük szerzik be a politikai információkat.

"Miért vagyunk rocksztárok? Mert lököttek vagyunk. Egész nap alszunk, éjjel muzsikálunk és csak nagyon ritkán ülünk le Washington Journalt olvasni" - adott sajátos helyzetképet a szakma körülrajongott csillagairól Alice Cooper, de az is lehet, hogy csak savanyú a szőlő, és irigyli a másik oldal rockereinek szervezettségét és eltökéltségét.