A demokraták jobban szeretkeznek

MTI
MTI
2004.08.26. 11:13
Az amerikai párkeresők nem titkolják politikai meggyőződésüket: 63 százalékuk kész már az első randevún elmondani, hogy George Bushra vagy John Kerryre, a hivatalban lévő republikánus elnökre vagy demokrata kihívójára szavazna.

Ezt a Match.com internetes honlap felmérése tárta fel, több mint 900 egyedül álló személy megkérdezésével. Főleg a demokrata meggyőződésű szinglik fejtették ki ebbeli véleményüket. Kitűnt a felmérésből az is, hogy noha a megkérdezettek Kerryt nem tartják csábosabbnak Bushnál, a nők szerint "jobban csókol, mint a hivatalban lévő elnök", és "szórakoztatóbb lenne egy randevún".

A jelölt megjelenése a megkérdezettek 44 százaléka szerint fontos választási tényező, erkölcsi magatartása pedig főleg a magukat republikánusnak valló párkeresők szemében fontos: 48 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ez befolyásolni fogja, kire szavaz, míg a demokrata párkeresőknek alig 7 százaléka gondolja így.

Egyébként ami a politikai meggyőződés és a szex általános összefüggéseit illeti, a megkérdezettek körében kétszer annyian gondolták, hogy a demokraták jobban szeretkeznek a republikánusoknál, mint ahányan az ellenkezőjét tételezik fel.