A Magyar Lovasterápia Szövetség 2004. október 17. és 31. között rendezi meg Sarlóspusztán a terápiás lókiképzők, segítők, pszichológusok és lovasterapeuták tanfolyamát.

A lovasterápia olyan komplex terápiás módszer, amely értékes eszköz a gyógyításban, a megelőzésben, a rehabilitációban és a fejlesztésben is. A Szövetség az utóbbi években neves külföldi szakemberek, oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lókiképzők, segítők, pszichológusok számára is. Külföldi szakemberek segítségével kialakították azt az oktatási rendszert, amely az európai színvonalhoz igazodik, és ennek megfelelő hazai oktatógárdát képeztek ki.

Céljaik közt szerepel, hogy létrehozzanak egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, ahol a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet ad a továbbképzéseknek, parasportoknak, illetve a terápiás lovak kiképzésének is. Emellett egy szabvány méretű lovarda és két kisebb tornaterem kialakítását és felszerelését is tervezik, valamint egy olyan számítógépes klub működtetését, ahol a különböző fogyatékosságoknak megfelelően speciálisan felszerelt gépeket tudnak használni a lovasterápiás központba látogatók.